Şeker Portakalı ah Zeze'm Portuga'nın sivrisineği. :))
Özür dilerim seni okumakta geç kaldığım için. :((
Nasıl geniş yürekli, saf, akıllı hemde haylaz bir çocuksun..Zeze sevilmiyorsun diye endişelenme, Seni o kadar çok sevdim ki, bence binlerce okur, seni çok sevdi..Ablan Gloria, kardeşin kral Luis, arkadaşın Şeker Portakalı və Portuga seni çok sevdi.."Spoiler içeriyor" Ama baban hiç babalık yapmadı ki sana, bir çocuk babası yüzünden ağlamamalı.! Baba dediyin şevkatli, sevecen, güvendiğin, sığındığın bir liman olmalı. Portuga gibi..! O yüzden en çok onu sevdin ölümü seni çok sarsıtdı kimseden görmediyin sevgiyi, şevkati, ilgiyi, anlayışı, dostluğu ve Baba'lığı sana Portgua gösterdi.!
Hani Portuga'ya söylediklerin varya o sözleri asla unutmayacağım kitabın en yürek burkan cümlesi benim için babanla ilgili söylediklerindi.
Bence sözlerin herkes için ders niteliğinde..
-"Öldürmek, Buck Jones'un tabancasını alıp güm diye patlatmak değil.! Hayır. Onu yüreğimde öldüreceğim, artık sevmeyerek.. Ve bir gün büsbütün ölecek.."
"Bu küçücük kafada ne büyük bir hayal gücü.!"
İşte Zeze bu sözlerin babana be kadar kırgın olduğunun göstergesi. Aslında Portuga'ya çocukların babalarını seçme şansı yok, olsaydı seni seçip babam olmanı çok isterdim demişdin. Ah Zeze'm belli çok kırkınsın çok kırdılar seni.. :((
Hoşçakal güzel kalpli çocuk...
Sana söz Zeze'm diğer iki kitaplarını da okuyacağım..
José Mauro de Vasconcelos Teşekkürler böyle güzel içten bir kitap için Zeze için.. :)))