2025 31. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2025 18:18
Spoiler içerebilir! Merhaba, Medusa'nın Ölü Kumları serisinin ilk kitabını bitirdim.Bu yazarın okuduğum ilk kitabıydı.Öncelikle ben uzun zamandır Wattpad platformundan çıkan kitapları okumuyorum,en son okuduğumda yaşım küçüktü ve okumayı seviyordum da.Ama zamanla içimde bir önyargı oluştu,bende bu önyargıyı kırmak için Wattpad kitapları okumaya tekrar başlamak istedim. Öncelikle bu kitaptan sonra önyargım kırıldı mı? Hayır.Herkesin övdüğü ve bayıldığı bir kitap olduğu için beklentim yüksekti aslında,ama hayal kırıklığına uğradım.Normalde kitaplara düşük puan veren bir insan değilim ama bu kitaba yüksek puan vermek haksızlık olur.5 puanı da kurguya ve sevdiğim bir kaç karaktere verdim. Kabul ediyorum,kurgusu ilgi çekici ve iyi düşünülmüş.Ama karakterler ve yazarın kalemi buna gölge düşüyor. Karakterler konusuna gelince...yani bilmiyorum,kızlardan hiçbirine ısınamadım,aksine sinir oldum hepsine.Mesela baş karakterimiz Elzem...bir insan nasıl bu kadar kibirli olabilir? Tamam,kendini bir översin iki översin ama yok.Bu kız kitabın her yerinde illa bir şekilde kendini övüyor! Yok ben en iyisiyim,ben kraliçeyim,ben düşmem.Tamam anladık sakladığın sırların var, zayıflık göstermemen gerekiyor ama bu kadar da egolu olunmaz.Bazı yerlerde kendi görünüşünü betimliyor "kraliçemiz".Neymiş efendim gözleri şöyle güzelmiş burnu şöyle mükemmelmiş vücudu şöyle kusursuzmuş...yeter.Kitaptaki ana karakteri sevmeyince de kitap çekilmez oluyor. Elzem'den daha çok sevmediğim bir karakter varsa o da Itır'dır.Kız o kadar sinir bozucu ki...şiddetten başka bir şey anlamıyor.Sürekli başkalarıyla didişip durması, ağır abi havalarında takılması falan.Bir de kızın maskülen olduğu gözümüze durmadan sokuluyor,ne gerek vardı buna? Bir de asillerden olduktan sonra Mara'yla birlikte egolarından yanlarına yaklaşılmıyor. Doğa desen korkak bir karakter,dengesiz de bir tip.Evet güçlü ama kullanmayı bilmiyor.Bir an parlayıp gücüyle arkadaşlarını koruyup iki dakika sonra tekrar kekelemeye ve korkmaya başlıyor,okurken bıktırdı beni.Mara'dan bahsetmeye pek gerek yok,bilge ama paragöz bir kız,ondan da hoşlanmadım pek.Karakterler zaten sürekli çocukça davranıp duruyorlar, yetişkin insanlar ama sanırsın on beş yaşındalar. Gelelim sevdiğim karakterlere...Savcı ve üç silahşörler.Kitabı benim için çekilebilir kılan onlardı, umarım degişmezler. Okuduğum yorumlar hep yazarın kalemini övmüş ama ben onlara katılmıyorum ne yazık ki.Nasıl desem...kitabı okurken Wattpad kitabı olduğunu hissettiriyor size.Diyaloglar olsun, olayları anlatış şekli olsun,sevemedim.Kitapta çok fazla "cringe" yer ve konuşmalar vardı.Daha çok küçük yaş grubunun sevebileceği bir kitap gibi geldi bana. Kitabın sonu içimde bir merak uyandırdığı için ikinci kitaba da başlayacağım.Umarım karakter gelişimi görürüz,acilen. Yazdığım en uzun inceleme bu oldu...ki yazdıkça gömesim geliyor o yüzden susuyorum hdosfnsldnq
Alıntı
Medusa'nın Ölü Kumları 1Maral Atmaca · Ephesus Yayınları · 02,016 okunma