Puan vermedi·448 syf.··Beğendi
···Okunma: 07 Mayıs 2025 17:46 Ahmet Ümit'in son romanı "Yırtıcı Kuşlar Zamanı", bizleri hem polisiye bir soruşturmanın içine çekecek hem de günümüz Türkiye'sinin toplumsal ve siyasi çalkantılarına ayna tutacak.
Başkomser Nevzat'ın geçmişiyle hesaplaşmasını ve yeni bir cinayet soruşturmasını bir arada ele alan roman, Ahmet Ümit sevenleri için yine merak uyandırıcı bir okuma deneyimi sunacak.
Roman, Ağva'da meydana gelen bir heyelan sonucu ortaya çıkan, kafatasında mermi bulunan bir iskeletin Başkomser Nevzat ve ekibi tarafından soruşturulmasıyla başlıyor. Ancak soruşturma ilerledikçe, olay Nevzat'ın yedi yıl önce kaybettiği eşi ve kızının ölümüyle ilgili travmatik geçmişiyle kesişiyor. Nevzat, hem bu yeni cinayeti çözmeye çalışırken hem de kendi geçmişindeki karanlık sırlarla yüzleşmek zorunda kalıyor. Bu süreçte uluslararası suç şebekeleri ve onların devlet içindeki bağlantıları da soruşturmaya dahil oluyor.
Ümit; Yırtıcı Kuşlar Zamanı romanında Başkomser Nevzat'ın geçmiş travmalarıyla mücadelesine ve psikolojik çözümlemelerine odaklanıyor. Özellikle eşi ve kızının kaybıyla yaşadığı acı ve bu olayın soruşturmayla olan bağlantısı, karakterin derinliğini artırmakta.
Bana göre romanın polisiye kurgusu, önceki Başkomser Nevzat romanlarına kıyasla daha basit.. Buna rağmen son bölümlere kadar bizlerin merakını canlı tutmayı başarıyor Ahmet Ümit. ..
Sonuç olarak diyebilirim ki, "Yırtıcı Kuşlar Zamanı", Ahmet Ümit hayranlarının ve polisiye okurlarının ilgisini çekebilecek türden bir roman. Ahnet Ümit hem sürükleyici bir polisiye hikayesi sunuyor hem de günümüz Türkiye'sine dair önemli tespitlerde bulunuyor. Başkomser Nevzat karakterinin kişisel mücadelesi ve geçmişiyle olan bağlantısı, romana farklı bir boyut katıyor.
Keyifle...
⋆ ˚。⋆୨୧˚ TANRI TÜRK E YÂR OLSUN ˚୨୧⋆。˚ ⋆