İş dünyasında bir adım önde olmak ister misiniz?
Bilirsiniz ki iyi bir izlenim bırakmak hem iş hayatında hem de sosyal hayatta çok önemlidir. Yazarın da dediği gibi çoğu zaman başarıya ulaşmanın yalnızca bilgi ve deneyimle değil, insan ilişkilerinde gösterilen özenle de mümkün olduğunu kabul etmeliyiz.
Karşı tarafa iyi bir izlenim bırakmak oldukça önemlidir. İlk izlenim tahmini 0 ile 120 milisaniye arasında gerçekleşiyormuş. Yani birden beşe sayana kadar. Ne kadar kısa değil mi? Yazar okuyucuya ilk izleniminin öneminden bahsetmiş ve bu ilk izlenimi sonradan tersine çevirmenin pek kolay olmadığını bu yüzden iyi izleminin önemini vurgulamış. Örneğin buluşmaya zamanında gitmek, sosyal mesafe, tanışma gibi konulara değinmiş. Yani iş hayatında çalıştığınız ortamın düzeninden tutun, duruşunuz, konuşma tarzınızın sizi nasıl yansıttığını okuyoruz. Mesela nasıl e-mail yollanır nasıl cevap verilir, iş görüşmeleri nasıl olur, telefonda görüşmeler nasıl sağlanır gibi konuların İnce detaylarına inilmiş. Üstelik yazar karekodlar ekleyerek çok güzel videolar ile desteklemiş yazılanları, Ben hepsini keyifle izledim. İş yemeği ve kuralları bölümü oldukça bilgilendiriciydi. Buradaki tüm bilgileri tabii ki sosyal hayatımıza da uyarlayabiliriz. En sevdiğim bölüm Beden dili oldu zaten çok merak ettiğim bir konu, önümüzdeki günlerde bu konu hakkında daha detaylı kitaplar okumayı düşünüyorum. Son olarak giyim kodları olduğunu biliyor muydunuz?
Smart Casual Wear, Day Informal, Business Casual, Semi Formal gibi giyim kodları mevcut. Bu kısım çok ilgimi çekti mesela Smart Casual Wear, İngilizcede Serbest, rahat anlamına gelir. Casual Giyimi rahat ve spor kıyafetleri zarif bir şekilde kombin etmek olarak da deşifre edilebilir. Daha önce de dediğim gibi buradaki tüm kuralları sosyal hayatımıza da uyarlayabiliriz ve gerçekten çok bilgilendirici, ve detaylı buldum kitabı. Bu kitabı kesinlikle herkesin okumasını öneriyorum, hem iş hayatımıza hem sosyal hayatımıza büyük katkılar sunacağına eminim. Bu konuya değindiği için yazara çok teşekkür ediyorum. Bu harika kitabı @kitapsever.bayan 'ın tavsiyesi ile okudum ona da ayrıca tekrar teşekkür ediyorum.