2025 30. kitabı
Söyleme Bilmesinler Türk klasiklerine çok doğru bir kitap seçerek ara vermişim Kitabı bir solukta okuyup kapağını kapattığımda uzun bir süre düşündüm. Neyi mi? Gerçek aile nedir? diye... Bir cuma günü 13:30 başlayan ve cumartesi günü 23: 00 da biten bir ailenin hikayesi. Bu kadar kısa bir zamanda bir baba, üç oğlu ve üç gelinin hayatını kendi gözlerinden görüyoruz. Dışarıdan bakıldığında birbirine çok bağlı bir aile, her cumartesi akşamı bütün çocuklar, gelinler, torunlar bir masanın etrafında yenen klasik aile yemeği. Ama içlerine girildiğinde mecburiyetten masaya dizilmiş görev başında olması gereken robotlar gibi... Bir babanın sakladığı sır, bir annenin sevgisini gösterememesinin altında yatan neden. Sevgisiz büyüyen bir çocuk, çok sevildiği düşünülen ama mutsuz olan bir abi, evliliği ve hayatı sorunlarla dolu bir küçük kardeş daha. Neler yok ki? Karakterler arasında konudan konuya atlayarak ve acaba o ne düşünüyor diyerek bir solukta okuyacaksınız. Sonra da kendinizi sorgulayacaksınız belkide. Belkide artık aile büyüklerinize ve kardeşlerinize karşı bakış açınız değişecek... Kesinlikle okumalısınız diyorum... Evlenip aynı çatı altında yaşıyor diye karı koca olur mu insanlar? Aynı ana babadan oldular diye birbirine sahiden kardeş olur mu çocuklar? Yıllar kalbi dağlasa da içlerindeki o kor söner mi aşıkların? Herşeyi aşikar olanların sakladıkları sırlar daha mı çoktur? Aile bağları nasıl düğümler atar insanların yazısına? Anne babaların, çocukların omuzlarına yükledikleri onlara neler yapar? Hayatlarımıza vicdan azabı gibi oturanlar bir gün yerinden kalkar mı? Yanı başınızdaki o sıradan evlerde aslında neler yaşanır? Bir çok sorunun cevabını bulacağınız bir kitap. Muhteşem olay ve karakter kurgusu ile yazarımız yine yapmış yapacağını... #söylemebilmesinler #şerminyaşar #ai̇le #okudumbi̇tti̇ #reklamyok #kendimaldım #kitaplarım #dogankitap #kitapyurdu #okumak #bookstagramlararasıetkileşim #kütüphanem #books #okudumokuyun #
Söyleme BilmesinlerŞermin Yaşar · Doğan Kitap · 202524,4bin okunma