Uzuuun bir aradan sonra inceleme yazmak istedim :)
2025 4. kitabı
“Birine aşık olmak, gözü bağlı olarak, uçurumun kenarında yürümek demektir” Şüphesiz kitabın en beğendiğim alıntısı ve beni kitaba getiren cümle. Kitabı incelemeye aşk konusundan başlamak istiyorum. Ahmet karakteri aşkı hayatının merkezine koymuş ve dünyasını tamamen buna göre şekillendirmiş. Tabii okuyucular bunu hemen anlayamacaklar, dediğimi anlamlandırmak için kitabı bitirmek şart. Kitap bir cinayetle başlıyor ve cinayetin faili kitabın sonuna kadar belli olmuyor, cinayetin failini bulma sürecini kitap için bir dekor olarak ya da olayları sıralamak adına bir araç gibi kullanmış yazar. Ahmet karakterinin değişik huylarını anlamlandırmakta çok zorluk çektim fakat psikolojiyle arası daha iyi olan insanlar tanı koymakta çok zorlanmazlar diye düşünüyorum. Polisiye olarak gayet başarılı buldum ve kitabın sonunda “nasıl mümkün olabilir, nasıl düşünemedim, bu aklımın ucundan dahi geçmezdi” dedim kendi kendime ve uzun süre yaşadığım şoku atlatamadım. Bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki Livaneli’nin okuduğum diğer dört kitabından çok daha fazla etkiledi ve benim için şimdilik en iyi Livaneli romanı. Aşkın, insana neler yaptırabileceğini daha net şekilde ve çok da şaşırarak görmüş oldum. Bittikten sonra iki gün içinde iki arkadaşıma daha okuttum ve benzer yorumlar aldım. Sürükleyici olmasının yanında; aşk, polisiye ve psikoloji konularını barındırdığı için birçok insana hitap eden bir yapısı var. Okuyun, okutturun! Kardeşimin HikayesiKardeşimin Hikayesi
Alıntı
Kardeşimin HikayesiZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2019126,4bin okunma