Puan vermedi·432 syf.····Okunma: 10 Mayıs 2025 21:56 KAYA
Sorgulamadığın zaman hayat daha basitti. Doğuştan sana bahşedilenden fazlasını istemediğinde....."
Selam
Historical okumayı özellikle Monica McCarty'den iskoç savaşçılarını okumayı çok seviyorum. Highland Muhafızları serisinin her kitabını aynı keyifle okudum ve yazarın bu kitabında yine onlara rastlamak ve okumak çok iyi geldi. Hem tarihi kurgu özlemimim hem de tüm sevdiğim karakterleri tekrar okumak çok güzeldi.
Bu kitabımızda bir demirci'nin oğlu ile bir lordun kızı olan Elizabeth'in aşka giden meşakatli hikayesini okuyoruz. Yani zengin kiz fakir oğlan aşkının tüm imkansızlıklara karşı filizlenmesini anlatıyor.
Thom, Elizabeth'i gördüğünde henüz bir çocuktu ama o hayatında gördüğü en güzel kızlardan biriydi hatta o bir prensesdi. Douglas Lordu'nun küçük kızı ise parıltılı güzel elbisesi ile tam bir prensesti ve Thom ile yan yana gelebilmesi bile bir mucizeydi.
Thom ve babası sık sık lorda kılıç yaparlarken, Elizabeth ve abisi ile birlikte büyüyorlar. Thom daha ilk görüşte bile hayranı olduğu bu kıza yavaş yavaş aşık olur fakat Elizabeth onu sadece yakın bir arkadaş olarak görür.
Yıllar geçer fakat Thom'un duyguları hala aynıdır hatta daha fazlası. Elizabeth kardeşi için ondan yardım istediğinde genç adam hemen kabul eder fakat Elizabeth'in hayalinde başka şeyler vardır.
Thom güçlü kuvvetli ve başka hiç kimsede görülmeyen kaya gibi bir yeteneğe sahiptir. Onun ulaşamayacağı kale duvarı yoktur. Ama hayatında sadece bir duvarı aşamaz. Elizabeth'in kalbi. Ama genç adam kolay kolay vazgeçmez ve bu da ona en sonunda sevdiği kadını kazandırır.
Kitap biter bitmez İskoç savaşçılarını ne kadar özlediğimi fark ettim. Thom o kadar güçlü sert ve sevilesi bir karakter ki. Elizabet e olan aşkı inanın kendisi gibi sağlam. Ama genç kadın için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bu serinin bana geçen duygusu inanılmaz güzel. Savaşın gerçek yüzü, savaşçıların yaşadıkları ve her şeyin ortasında kalan aşk ve tutku. Benim için keyifli ve güzel bir okuma oldu. Bu seriyi okuyun derim. Zira benim bu türde favorilerim arasında