2025 1. kitabı
Kitabı 4 cilte ayırmaları çok iyi olmuş, taşıması kolay oldu. Bir aşk hikayesinden ziyade beni savaş ve savaşın yıkımı etkiledi. Savaşın öncesi, savaş sırası ve sonrasında yenilmiş olan toplumun tekrar ayağa kalkma mücadelesi. Bence güneyliler hak ediyorlardı bu savaşı. Zencileri kullanarak kölelik sisteminden zengin olmuş tatlı su zenginleri şöyle yıkarız böyle savaşı kazanırız derken güzel bir yenildiler. Sefaleti açlığı gördüler. Tarlada çalışarak o pamuklara sardıkları elleri pamuk toplayarak çillendi, emeğin ne olduğunu gördüler. Savaş esnasındaki karaborsacılar ve fırsatçılar zengin olurken, ahlaki değerleri olan insanlar fakirleşti. Ama tüm zamanların sonunda ahlaklı olanlar kazandı. Verdiği güzel mesajlar, yaşattığı duygular güzeldi. 5 ayda 4 kitabı okumuş olsam da aslında akıcı bir seriydi :) tavsiye ederim okuduğuma pişman değilim. Kitap bitince 4 saatlik filmi varmış, onu da izledim. Kitabı okumayan biri hızlı hızlı geçen sahnelerden hiçbir şey anlamaz. Kitabı bitirince o duyguları tekrar yaşamak için filmi izlemenizi de tavsiye ederim
Rüzgâr Gibi Geçti (4 Cilt Takım)Margaret Mitchell · Kapra Yayıncılık · 20213,134 okunma