Aşk İşaretleri
2025 18. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2025 00:00
Aşk İşaretleri, Latife Tekin’in daha içsel, daha bireysel bir anlatıya yöneldiği eserlerinden biridir. Bu romanda, aşkın hem tutkulu hem de tahrip edici yönleri işlenir. Geleneksel aşk anlatılarından farklı olarak, burada aşk bir "arayış", "belirsizlik" ve hatta "kaotik bir iç yolculuk" olarak karşımıza çıkar. Başkahraman Asya, geçmişin gölgeleriyle, ailesiyle ve aşkla hesaplaşırken bir yandan da kendi iç sesini aramaktadır. Anlatı, zaman zaman düşsel bir atmosfere bürünür, karakterlerin iç dünyaları ve dış dünyadaki yabancılaşma teması öne çıkar. Romanda gerçeklik ile hayal arasında gidip gelen, zaman zaman şiirsel bir dile bürünen metin yapısı vardır. Aşkın, bazen bir çıkmaz sokak gibi, bazen bir delilik hali gibi sunulması, Tekin’in tarzına uygun biçimde alışılmış kalıpları sarsar. Latife Tekin, 1957 yılında Kayseri'nin Bünyan ilçesinde doğmuş önemli bir Türk yazarıdır. Edebiyat dünyasında 1983'te yayımlanan ilk romanı "Sevgili Arsız Ölüm" ile dikkat çekmiştir. Bu eser, büyülü gerçekçilikle Anadolu köy yaşamını iç içe geçirerek Türkiye edebiyatında özgün bir yer edinmiştir. İyi okumalar dilerim
Aşk İşaretleriLatife Tekin · Can Yayınları · 2019453 okunma