2025 42. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2025 22:09
Son Bir Dilek kitabının yorumu ile geldim.Vi ne yazsa okurum,severim sevmem ayrı.Eğlenceli ve akıcı dil,bir parça dram…Son zamanlarda çıkan kitaplarıyla pek yıldızım barışmamıştı ama bu kitabı sevdim.Dolu dolu bir 8 olmasa da 7 vermeye gönlüm razı gelmedi. Konusu kısaca,Beck’in büyükannesi Louise akciğer kanseri.Artık tedavinin cevap vermeyeceği son evrede olduğu için kendine ölmeden önce yapılacaklar listesi oluşturup bunu gerçekleştiriyor.Büyükannesine çok düşkün olan Beck ,onun maceralı seyahatlerinden pek hoşnut değil elbette.İyi olup olmadığının haberini almak için büyükannesiyle seyahat eden Elenor ile sürekli mesajlaşıyor.Onun da yaşlı biri olduğunu düşünürken genç ve oldukça çekici biri olduğunu görünce ondan etkileniyor.Nora ile Beck’in sadece s*eks ile başlayan zamanla başka boyutlara giden ilişkilerini okuyoruz. Kitabı başlarda daha az seveceğimi düşündüm.Galiba ilişkilerini ilk etapta çok tensel bir çekim üzerine durması olabilir.Böyle hemen edepsiz konuşmalar devreye girdi falan.Ama beklenti tek gecelik bir ilişki olduğu için mazur görülebilirdi elbette.Kitap bittiğinde bana en çok Beck’in duyguları geçti. Daha fazla seven ve mücadele eden bence oydu.Malum sebepten dolayı Nora’yı çok iyi anlasam da bu tarz durumlarda karşı tarafı yok sayıp onun adına karar almayı onun iyiliği için bile olsa bencilce buluyorum.Kitapta uzatılmış yerler vardı.Edepsiz konuşmaları severim ama sürekli bel altı muhabbetler bir noktada baydı beni.Louise mükemmel bir karakterdi. Onun yaptıklarını ve konuşmalarını sırıtarak okudum .Nora ile olan arkadaşlığı çok hoştu.Hatta bu ilişkiyi esas çiftin arasındaki ilişkiden daha fazla sevdim diyebilirim.Bir diğer kitaba renk katan karakter de Jack ‘ti.Onun da hikayesinin okumak isterdim.Güzel bir çeviri okudum uzun zaman sonra çok şükür. Vi’nin favori kitaplarım Egomanyak ve Patron .Okumayanlar için ilk onları tavsiye ediyorum. Yetişkin içerik uyarımı yapıp yorumumu bitiriyorum.
Son Bir DilekVi Keeland · Pukka Yayınları · 2025317 okunma
1.519 Gösterim