Selamlar bu kitap yazarın okuduğum ikinci kitabı, Haritada Kaybolmak adında ki kitabı okuduğumda bir çocuk kitabı olsa bile baya etkilenmiştim ve çocukken böyle bir kitap okusam mutluluktan çoşardım diye düşünmüştüm.
Kraliçeyi Kurtarmak kitabına gelirsek de bu kitabı okuduğumda da çok beğendim. Yazar çok hayalperest ve bu hayalperest dünyasına çocukları derslerde çekmesi çok tatlı yetişkin olarak bile okuduğunuzda sizi sürüklüyor.
Benim Puanım: 8/10
Şimdi sizlere kiatbı anlatayım bolca SPOİLER olabilir.
SPOİLER!!!!!!!!!!
Hikâyemiz Aleks adında bir çocuğun gri bir kalem bulmasıyla başlıyor. Aleks çok yetenekli bir çocuk edebiyat, resim vb.. tüm derslerde başarılı sadece matematik dersinden hiç anlamadığını düşünüyor ve belki bu kalem sınavda ona şans getirir umuduyla matematik sınavına bu kalemle giriyor. Görüyor ki bu kalem sihirli tüm soruları çözüyor. Aleks de bu kalemi arkadaşı Sam' e bahsediyor ama o kadar heyecanlılar ki Vannessa da bu kalemi duyuyor ve artık o da bu sırra ortak oluyor artık üç kafadar kalemin keyfini sürerken Aleks kalemin git gide küçüldüğünü görüyor ve yapmaması gereken bir şey yapıp arkadaşlarına yalan söylüyor kalem kayboldu diyor. Bunu söyledikten sonra da cidden kalem kayboluyor ve arkadaşlarıyla Aleks' in arası açılıyor. Bu arada Aleks evinde daha önce olmayan bir kitap buluyor Kraliçeyi Kurtmak. Önce Kraliçe Jayden'ın hikâyesini okuyor . Rechner adında başka bir kralın, kraliçe kendisiyle evlenmeyince onu kaçırdığını ve mahsene attığını görüyor. Aleks'in ise Kraliçeyi kurtarmak için 400 tane matematik sorusunu çözmesi ve kraliçeyi 400 mahzenden kurtarması gerekiyor hem de okul kapanmadan. Bunun için arkadaşlarının desteğine ihtiyaç duyan Alesk önce Vannessa' yla barışıyor. Vanessa affedici bir karakter ve Aleks ona içini döküp olanları anlattıktan sonra affediyor ama Sam'in affetmesi biraz daha uzun sürecektir. Sonunda üç arkadaş sihirli bir kalem olmadan okul çıkışları Aleks'in evinde bu soruları çözüyolar ama olay burda bitmiyor. Kitapta bir değişiklik olmuyor. Bu soruları çözerken Aleks'in yapamadığı matematik dersiyle arası düzeliyor . Anne ve babası da Aleks' i arkadaşlarıyla yaz kampına gönderiyor çünkü Aleks matematiği hallederse göndereceklerine söx vermişlerdi. Aleks giderken kitabı da yanına alıyor ve kampın başlarında kitaptan ses seda çıkmasa da sonrasında kitap yeniden kendini belli ediyor. Kraliçeyi kaçıran Rehner çocuklara bir daha musallat oluyor ve bu sefer de kampta zor şartlarda Rehner' i yeniyolar. Sonrasında hayatları normale dönüyor ve servisle okula giderlerken kraliçenin onlara el salladığını görüyolar son.