Avustralya'nın küçük sakin kasabasında, Marsh Sony Gölünde kasabanın sakinlerinden Connor Marsh yürüyüş yaparken gölde büyük bir cismin çalılıklara takıldığını farketti bu farkediş onun için bir şoktu çünkü suyun içinde yüzü koyun yatmış etrafı güllerle çevrili bir kadın cesedi vardır.
Bu kadın cesedi kime aitti Dedektif Gemma Woddstock ve partneri Dedektif Felix bu olay için görevlendirilir.
Olay yerine gelen Gemma cesedin lisede birlikte okuduğu ve aynı lisede öğretmenlik yapan varlıklı bir ailenin kızı Rosalind Ryan'dır.
Rosalind okulunda Romeo&Juliet eserinin uyarlamasını sahneye koyduğu gecenin sonunun sabahında gölde ölü bulunmuştur.Soruşturmada o geceye dair tüm detayları öğrenmek için okuldaki öğretmen ve öğrenciler sorguya alınır.
Ayrıca ailede mercek altındadır zira varlıklı bir ailenin kızı olan Rosalind'anın yaşadığı ev ve yaşam biçimi oldukça mütevazı olması garipti. Annesiyle ilgili bir sırda ortaya çıkıyor acaba bu sır neydi?
Dedektif Gemma bu olayla birlikte kendi geçmişiylede yüzleşmek durumunda kalır çünkü lisede ilk aşkı Jacob intihar etmiştir. İyi giden ilişkileri Rosalind yüzünden bozulmuş Jacob, Gemma dan uzaklaşmıştı. İlişkilerinin bozulmasından Rosalind'in sorumlu olmasının Gemma'nın geri dönülmez bir hata yapmasına neden olur bu hata neydi?
Rossalind'in ölümünün bununla bir ilgisi olabilirmiydi?
Gemma oğlunun babası Scott ile aynı evi paylaşsada evliliğe yanaşmaz zira dedektif Felix ilede duygusal bir ilişkisi vardır.
Bakalım onun hayatında da bu karmaşa nasıl sonuçlanacak.
Kitabın başından sonuna kadar soruşturmaların seyrinde olabilirmi,acabamı, omu,bumu derken kitap su gibi aktı gitti ve gerçek katile ulaştık.
Sizde bu harika kitabı alıp okuyun polisiye-gerilim severlerin kesinlikle keyifle okuyacakları bir kitap. The Kitap Yayınları