2025 21. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2025 00:00
Prof. Dr. Haluk Toksöz, katıldığı bir seminerde epilepsi hastalığıyla ilgili çığır açacak bir buluşunu kamuoyuyla paylaştı. Bilim dünyasında büyük yankı uyandıran bu gelişmeydi Haluk, eşi Hayat'la 7 yıl önce Paris’te tanışmış ve aralarındaki bağ onları evliliğe götürmüştü. Ancak bu mutluluk uzun sürmedi. Hayat, katıldığı bir protestoda bir polisin orantısız güç kullanması sonucu ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Ne yazık ki, tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı. Olayın sorumlusu polis memuru ise serbest bırakıldı ve bu adaletsizlik Haluk’un hayatında derin bir yara açtı. Zaman 9 yıl ileri sarıldığında, başkomiser Teoman’ın karşı karşıya kaldığı esrarengiz cinayetler zinciriyle baş başa kalıyoruz. Kurbanlar kadar katiller de ölü olarak bulunuyor ve vakalarda hiçbir ilerleme kaydedilemiyor. Teoman üzerindeki baskı her geçen gün artarken, cinayetlerin merkezinde kendi tanıdığı isimlerin –hatta polis teşkilatından arkadaşlarının– olması işleri içinden çıkılmaz hâle getiriyor. Bu olayların gölgesinde, Teoman ve eşi çocuk sahibi olabilmek için tedavi görüyor. Hem kişisel hem de mesleki anlamda büyük bir sınavdan geçen Teoman’ı neler bekliyor? Bu girdabın sonunda onu nasıl bir son karşılayacak? Bu kitabı sadece bir polisiye roman olarak tanımlamak büyük haksızlık olur. Çünkü içinde derin psikolojik katmanlar, toplumsal yaralar ve sorgulamalar da barındırıyor. Hayvan haklarından kadın cinayetlerine, adalet sistemindeki çarpıklıklardan güçlülerin yanındaki hukuka kadar pek çok meseleye ustaca dokunulmuş. Kısa olmasına rağmen hiçbir detay havada kalmıyor; olaylar yerli yerinde, kurgusu titizlikle örülmüş. Heyecan, merak ve gizem kitabın son sayfasına dek soluksuz sürüyor. Kalemini gerçekten çok beğendim ve bu kitabı bir solukta, tek günde bitirdim.
Ölümden Beter - La VieÇağatay Küpçü · Destek Yayınları · 2023116 okunma