···Okunma: 12 Mayıs 2025 21:13 İmam Gazali'nin bugüne kadar okuduğum bütün eserlerine hayran kaldım. İsmi itibariyle konusu ve içeriği basit ve bilindik gözükse de Gazali her zaman "Gazali farkını" ortaya koyuyor.
"Öfkenin Afetleri" adlı eseri, İslam ahlak düşüncesinin önemli bir parçasını oluşturur ve öfke duygusunun birey ve toplum üzerindeki yıkıcı etkilerini derinlemesine inceler. Gazali, bu eserinde öfkenin kaynaklarını, tezahürlerini ve özellikle manevi hayata olan zararlarını detaylı bir şekilde ele alır. Aynı zamanda, bu tehlikeli duyguyu kontrol altına almanın ve ondan arınmanın yollarını da İslami öğretiler ışığında sunar.
"Öfkenin Afetleri", sadece teorik bir anlatı olmanın ötesine geçerek, okuyucuya pratik çözümler sunmayı hedefler. Gazali'nin derinlemesine psikolojik tahlilleri ve İslami öğretilerle harmanladığı öğütleri, günümüzde de öfke yönetimi konusunda rehberlik edebilecek niteliktedir. Eser, öfkenin bireysel ve toplumsal hayattaki olumsuz etkilerini anlamak ve bu duyguyu yapıcı bir şekilde yönetmek isteyen herkes için değerli bir kaynaktır. Gazali'nin akıcı üslubu ve etkileyici anlatımı sayesinde, "Öfkenin Afetleri" okuyucuyu derinden etkileyen ve düşünmeye sevk eden bir incelemedir.