"Insandan hayallerim vardı. Insandım sevendim. Insandım sevinçlerim vardı benim. Hüzünlerim de oldu. Hiçbir zaman Çok şey istemedim. Birazcık sevgi, yudum yudum içmek için. Gözlerim yıldızlarla oynaşırken o sevginin içimde umut olmasını istedim."
Kelimelerin yetmediği yerde susar insan. Anlatmaz anlatmak istediklerini kelimelerle, içinde ateş olur yanar, yandıkça başka başka dökülür insanın yüreğindeki yaşanmışlıklar bazen de yaşamak istedikleri.
Neyzen Teyvik yaşadıklarını üfledi neyinden yüreğinde birer name olup, kelime oldu uçsuz bucaksız Denizleri, dağları, taşları, Yolları, hasretleri, şehirleri aştı da şu insanoğlunun yüreğine aşamadı.
Deli Dediler, Veli dediler her şey dediler de bir insan deyip anlayamadılar.
Neyzen Teyvik cebinde neyi ile hiçliği aradı. Hiçliğe ulaşmak için, insanın gerçekte ne olduğunu bulmak için hırpani kılığıyla şehirleri aştı, sokakları aştı, çöp kenarlarında yattı, darda olanın elinden tuttu, mevlevihaneleri, tımarhaneleri, meyhaneleri gezdi yüreğinden dökülen kelimeleri neyi ile üfledi, üfledikleri şiir oldu, Hiciv oldu, aradı insanın özünü de dünyada var olan insanlara ulaştıramadı kör gözlere, Sağır kulaklara.
Sinan Yağmur'un sade akıcı anlatım ile Ben Neyzen'in hayatını okuyoruz. Yazarımızın tasavvufi dokunuşları, içsel sorgulamalarla Neyzen Teyvik' i yaşıyoruz. Onunla birlikte varoluşumuzu sorgulayıp, her şey olmaya uğraşan Biz insanoğlunun gerçeğine haykırıyor bizlere.
Sadece bir hiçlik.....
Ben Neyzen kitabı içiniz ürpertecek yaşadıkları ile sözleriyle derinden etkileyecek ney'inden akan nağmeleri ile sımsıcak saracak sizi.
Sinan Yağmur'un kalemine yüreğine sağlık bizi bir biyografi kitabı ile değil kendini arayan, hiçlikte bulan Uçsuz bucaksız bir okyanusla tanıştırdı.
Keyifli okumalar.
Ben NeyzenSinan Yağmur · Kapı Yayınları · 2024446 okunma