2025 6. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2025 14:10
Piraye’nin Seyir Kitabı – Bir Ruhun Yolculuğu Piraye’nin Seyir Kitabı, bana yalnızca bir roman değil, aynı zamanda bir içsel keşif rehberi gibi geldi. Kitabı okurken sanki başkasının hayatına değil, kendi iç dünyama doğru bir yolculuğa çıktım. Her cümlede bir sarsıntı, her satırda bir durup düşünme hali var. Piraye, yaşadığı her şeyi sadece anlatmıyor; okuyucunun kalbinde de yankı bulan duygulara dönüştürüyor. En çok etkilendiğim şey, yazarın dili. Ne çok süslü ne de kuru; sade ama içine işleyen bir anlatımı var. Herkesin hayatında bir kırılma noktası vardır ya hani, Piraye’nin kırılma anlarını okudukça kendi hayatımdaki izlerle benzeşmeler buldum. Özellikle yalnızlık, aşk, kayıp ve yeniden başlama gibi temalar, beni sık sık durup düşündürdü. Bu kitabı okurken bazı yerlerde gözlerim doldu, bazı sayfalarda ise içim umutla doldu. Çünkü Piraye’nin yolculuğu, sadece bir kadının hikâyesi değil; aslında hepimizin içinde bir yerlerde var olan iyileşme arzusu ve kendini bulma çabası. Belki de en çok bu yüzden sevdim bu kitabı: Beni sadece bir hikâyeye değil, kendi hikâyeme de yaklaştırdığı için.
SeyirPiraye · Mona Yayıncılık · 202115,2bin okunma