2025 19. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2025 22:15
"Tüm dünyanın büyük bir cezaevi gibi olduğunu ve cezaevlerinin yalnızca dünyanın abartılı bir biçimi olduğunu düşünüyorum." Patricia Highsmith İşlemediği bir suç yüzünden cezaevine giren altı yıl hapis cezasına mahkum edilen mühendis Carter hapse girdikten birkaç hafta sonra gördüğü işkence yüzünden parmaklarında hasar oluşur. Yaşadığı fiziksel acılarla baş etmeye çalışırken bi taraftan da bu süreçte eşi ve avukat arkadaşı arasında bi ilişki olup olmadığı şüphesiyle psikolojik eziyet altında günlerini geçirir. Altı yıl sonra tahliye olur ve kitap tam da burdan sonra başlar.. Carter çok büyük aşkla sevdiği eşiyle arasındaki cam hücreden kurtulmuştur ama şimdi de hapisteyken aralarına giren kişiler, değişen duygular yüzünden mesafeler girmiştir. Bu sorunları ortadan kaldırmak istedikçe hata yapar yaptıkça vicdanını kaybettiğini farkeder. Patricia Highsmith klasiklerin dışında, farklı kurgusuyla psikolojik gerilimi zirvede yaşatıyor okuruna. Özellikle polisiyeseverlere farklı bir şeyler okumak istiyorum ama ne okusam diyorsanız ki ben genelde derim tavsiye ederim. Keyifli okumalar.
Cam HücrePatricia Highsmith · Ayrıntı Yayınları · 199955 okunma