Puan vermedi·314 syf.····Okunma: 13 Mayıs 2025 16:14 Montaigne’nin hayatının en zor dönemlerinden başlayıp ölene kadar kendini tanıma,keşfetme amacıyla parça parça yazdıklarından oluşur eser. Kendini tanıyıp,keşfederek ve kusurlarının farkına vararak erdeme daha çok yaklaştığını düşünür. Bu sebeple kendini keşfederken de hiçbir kusur ve zayıflığını gizlemez. Keşfettiklerini kaleme dökerek insanlara da bir nebze ışık tutmak istemektedir.Amaç kesinlikle bilgi vermek değildir.Bunu yaparken hiçbir edebi ve estetik kaygı gütmez.Eser 107 bölümden oluşur ve her bölümde ölüm,dostluk,erdem,insanın doğası,adalet,tanrılar,inançlar,cinsellik ve daha pek çok farklı konuda kaleme aldıkları yer alır.Düşünce ve bireysel özgürlüğü savunması yönünden de önemlidir.
Yazdığı bölümleri de Terentius,Horatius,Seneca gibi filozoflardan alıntılarla destekler.
Denemeler’i okurken okur yazarla birlikte düşünür,sorgular ve kendini keşfeder.Bu yönüyle sadece edebi değil felsefi bir başyapıt olarak da önemli yer tutar.Montaigne keskin zekası,esprili düşünce yapısı,akıcı ve samimi üslubuyla esere keyifli bir sohbet havası vermiştir.Zamana meydan okuyan bu başucu kitabını kesinlikle okumanızı tavsiye eder ve keyifli okumalar dilerim.