Mektup tarzında yazılan bu romanda fakir bir ailenin kızı olan ana karakterimiz Pamela zengin bir ailenin evinde hizmetçilik yapmaktadır. Evin hanımı öldükten sonra Pamela'ya karşı tavrı değişen ev sahibi onu evlenmeden elde etmek istemektedir. Fakat Pamela ne karşı koyar ne de evi terk eder. O çalışmaya devam eder. Bu durum karşısında Pamela'nın tavrı sorgulanmaya başlanır Yine bir kadın karakterin erdemini ve iffetini sorgulayacağımız bu romanda kimi eleştirmenler Pamela'yı erdemli ve iffetli olarak yorumlasa da kimi eleştirmenler ise tam tersini düşünmektedir. Bu açıdan düşündüğümüzde sizleri Pamela'nın erdemi ve iffeti konusunda ikileme düşürecek romanlardan biridir.Bu konuda çok farklı yorumlar yapmak mümkündür. Bana kalırsa ben onun erdemi ve iffeti konusunda şüpheliyim. Ben onun sırf ev sahibi ile evlenerek evin hanımı olma uğruna ev sahibinin bu tavırlarına boyun eğdiğini ve katlandığını düşünüyorum. Yani işin içinde bir çıkar meselesi var ve bu doğrultuda ona erdemli ve iffetli demek pek de doğru olmaz.Sonuç olarak herkesin bu konuda yorumu farklı olabilir. Bakalım sizin yorumunuz ne olacak ?