Mira'nın Kırmızı Defteri
Çağla Ural
Bugün öyle güzel bir kitapla geldim ki sizlerinde bu muhteşem eseri tanımanızı istedim.
#kitaphakkında
Kitapta aşk, dostluk, arkadaşlık, kıskançlık, adalet, önyargı gibi duyguları yoğun bir şekilde okuyacaksınız.
Kitabın kalınlığı gözünüzü korkutmasın çünkü daha ilk sayfadan sizi öyle bir sarıp sarmalıyorki nefes almadan eseri okuyup bitiriyorsunuz. Bazı kitapları bırakamazsınız işte bu kitapta onlardan.
#kitabınkonusu
Şahika ve Turan aşkı bütün kitabı vücudumuzdaki damar gibi sarmış. Bu öyle bir aşk ki romanda ilmek ilmek işlenmiş peki o zaman ayrılık neden?
Yanlış anlamalar, kıskançlık, dönemin zorluğu, en çok da aşırı sevda bazen ayrılık getirir.
Peki tek sebep bu mu?
Bazen doğru zamanda doğru yerde olmak gerekir. Yanlış zamanda yanlış insanla yollarımız kesişirse kader ağlarını tersine örer. İşte bazı durumlar ayrılık getirir.
Kitapta bir tarafta Şahika ve Turan Aşkını okurken diğer yandan Sevim ve Tomiy aşkı var. İşte burada aşk engel tanımaz diyorum ve bir soru bırakıyorum.
Aşk için kırk günlük bebeğinden vazgeçer mi insan?
Ya da eşini herşeyden kıskanır mı?
Kitabın her sayfasını aşk kaplamış olabilir ama aşk kadar kıskançlıkta kitabın temel yapısıydı.
Eser aslında dönem kitabıydı. Bir takım siyasal olaylar, ekonomik durumlar, toplumun yaşayışı ve ilişkiler güzel anlatılmıştı. Açıkçası kitabı çok beğendim.
Duygularınızın tavan yapmasını istiyorsanız okuyun. Kesinlikle tavsiye ederim.
#miranınkırmızıdefteri
@yazarcaglaural
#engelsizokurlaokuyoruz
Semra
@destekyayinlari Dilek Nazlıoğlu kitap yazarıSemraçağla Mira’nın Kırmızı DefteriÇağla Ural