2025 37. kitabı
Bu kitaba inceleme yazılmamış olmasına çok şaşırdım. Gerçekten iyi bir hikayesi var ve bittiğinde yazarın başka kitaplarının ülkemizde çevrilmemiş olmasına üzüldüm. Dünyayı dolaşıp doğup büyüdüğü adaya dönen bir adam kendi düzenini kurar. Yabancı bir kadın bu adaya sığınmak zorunda kaldığında adada tek yalnız yaşayan kişi olunca rahibin ricasıyla adamın yanında kalması uygun görülür bir süre. Ama kadının peşinde birisi vardır. Aslında bir de çocuğu vardır ve sırları yavaş yavaş açığa çıkar. Adam ile kadının yaşamı bal üretmeye karar verdiklerinde hesaplanan da daha uzun süre beraber yaşamalarına sebep olur.. Ürettikleri bal inanılmaz rağmet görür ve daha iyisini bulabilmek için her sene başka tarif denerler. Sonunda olağanüstü bir tat bulurlar ama bu tarif başlarına bela olur. Hikaye sürekli değişen, gizemini koruyan ve sırlar açığa çıktıkça ne oluyor be dedirten cinsten. Yalanlar da var, bakış açısını bir anda değiştiren olaylar da. Tam birine üzülecekken aslında onunla ilgili bilmediğimiz şeyler ortaya çıkıyor ve bu kez o karaktere kızmaya başlıyoruz. Yani kimseye güvenemezsiniz bu hikayede. Bulabilirseniz bulup okuyun bu eseri tavsiye ederim.
Dört DuvarVangelis Hacıyanidis · Kıraathane Yayınevi · 201912 okunma