2025 40. kitabı
Entrikalarla çevrili, güç savaşlarının olduğu o kitabın yorumuyla geldim #revista Kitabı okurken bu moda dergisinde çalışmayı çok isterdim, diye geçirdim hep içimden. Evet bolca kaos bolca entrika ve bolca kuyu kazma dedikodular gırla ama kendini bildikten sonra ne olabilir ki? İşte tam olarak Feris Doğan da böyle! Yıllarını harcadığını, stajyerlikle başladığı dergi sektöründeki geldiği konuma kimsenin katkısı olmadığını kanıtlamak ve kendisiyle ilgili asıl haberi paylaşmamak ve hatta canı pahasına koruyan biri. Ve emeklerinin karşılığını almaya da hazır. İlmek ilmek işlediği her bir sayı da baştan sona emeğinin çok olduğu üstelik çalışanların da hakkını koruyan biri olarak derginin yeni genel yayın yönetmeni olacağını içten içe düşünür. Ama gelin görün ki hem özel hayatı hemde iş hayatı bir gece mahvolur. Ve işin kötü yanı da biricik sevgili patronu Taner Doğan, yeni genel Yayın Yönetmeni diye karşılarına çıkardığı kişi, her ne kadar başarılı birisi olsada moda dergisi üzerine bir bilgisi olmayan biri. Feris, yaşadıklarından dolayı haksızlığa uğradığını düşünerek, dışarıdan ama hem kendisiyle yakından bağı olan hemde şirketin sahibi olan Taner Beyle yakından bir alakası olan birinden yardım ister. Bu yardımın da tabi ki bazı şartları var. Gizli bir biçimde yeni genel Yayın Yönetmeni olan Cansel ve Feris arasında 3 aylık bir rekabet başlar. Tüm bunlardan şirket çalışanlarının haberi olmaz. Bu sürecin hilesiz ve sorunsuz geçmesi adına da, dışarıdan bir göz olması adına Hazar Ünver getirilir. Bence Feris öyle ölmez füze atmanız lazımdı. Bakın buradan sonrasında kimse adaletli bir rekabet beklemesin İki kadınında içinden canavar çıktı. Ve hatta öyle ki Feris'in yıllardır sakladığı gerçekte ortaya çıktı. Her bir sayfayı merakla çevirdim. Özellikle yalan yok Hazar geldikten sonra sanki ortalık daha bir canlandı falan Korhan, sana çok gıcık oldum. Gerçekten tam bir ikizler burcusun! Asla ne istediğini bilmiyorsun. Gelgitler yaşarken çok şükür kaybettin bizim kızı Nesli ve Mayıs! Herkese sizler gibi bir dost lazım. Üç yakın arkadaş ve üçü de birbirinden farklı ve olaylara hep farklı gözlerden bakmaları da ayrı bir tat kattı. Daha anlatmasam bence daha iyi olacak yoksa asıl bombaları söylersem kitabı anlamış olacağım. Ben en acilinden ikinci sayıyı alabilir miyim?
Revista 1Gamze Çelik  · Ephesus Yayınları · 202573 okunma