Hayat...
2025 20. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2025 10:59
Ahh... Sayfası az ama derinliği öyle çok ki okuyup bittikten sonra bile etkisi sizi sarmaya devam ediyor. İnsan neyin üzerine düşüneceğini bilemiyor; ırkçılığa mı yanmalı, günübirlik yaşanan hayatlara mı, yoksa kendilerine ait yargılamaların kötülüklerin olmadığı bir yuva isteyen ama gerçekleşemeyen hayallere mi... Bazı hikayelerin sonu baştan belli ama umut etmeden de yaşayamıyor insan... Siz de eminim düşüneceksiniz; ben ne hayaller kurdum nelere tutundum ama zaman bunlardan neleri yok etti... Ve düşüneceksiniz benim doğrularım ve vicdanım yine diğer insanların kendilerinden farklı olanlara bakışlarına ne derece uyuyor. Ben olsam resmin neresinde olurdum gibi zor düşüncelerle sizleri baş başa bırakıyor... Ahh Lennie Small, senin iyilik ve sevgi dolu kalbin iyi bir zihnin olmadığı için bu dünyada yer edinemedi... Ahh George Milton, yaşam senin için dostluk duygunun eksikliği ve vicdanın yükü ile nasıl devam edecek? Ahh Crooks, renginden ötürü etrafına sarılan kurallar zinciri içindeki yalnızlığın ne zaman son bulacak? 1937'de yazılmasına rağmen hala güncelliğini koruyan konular, bir yerlerde birilerinin benzer duygular yaşadığını, zor durumlarda zor kararlar vermek zorunda olduklarını bilmek kurgudan gerçeğe dönüşünüzü etkiliyor... Başka bir dünya nasıl mümkün olurdu acaba demeden edemiyorum
Fareler ve İnsanlarJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 2023211,5bin okunma