Eden Serisi 6. Kitap
Sable Zirvesi - Devney Perry
“O ışıktı. Benim ışığımdı. Parlayarak karanlığı yok eden yıldızdı.”
"O sadece tenimin altına değil, kemiklerime kadar işlemişti ve her geçen gün iliklerime işliyordu."
Maalesef bu kitapla Edens Ailesine veda ediyoruz :(
Sırf Edens ailesine hemen veda etmemek için 2 günde bitireceğim kitabı 10 güne yaydım.
Serinin son kitabı olan Sable zirvesi son bekar kalan kardeş Mateo ve Crimson Nehrinde tanıdığımız Vera'nın hikayesini okuyoruz. Ben Mateo'yu ve hikayesini çok merak ediyordum. Diğer kitaplarda dikkatimi çekmişti. Sanırım bunun sebebi diğer Edensler tercihlerini, yeteneklerini ve hayallerini belirleyip yaşarken Mateo'nun kararsız olmasından dolayıdır.
Mateo Edens kardeşlerin en küçüğü hayatı kararsızlıkların içinde kurulmuş. Alaska'ya pilot olmak için gidiyor ancak ailesinden ayrı kalmak istemediği için dönüyor. Alaska'ya dönüp dönmemek konusunda kararsızlık yaşarken Alaska'dan önemli bir haber alıyor ve bir kızı olduğunu öğreniyor. Annesi doğumda öldüğü için kızını kendi başına büyütmeye çalışıyor.
Diğer yandan Vera 4 yıldır babasıyla hayatını dağlarda geçirdiği için uyum sağlamaya çalışır ve geleceğine karar vermeye çalışır. Bir yandan Lyda'nın kafesinde çalışıp açık üni bölümlerden ders alıp onları bitirmeye çalışır. Bunun yanı sıra duygularıyla da baş etmeye çalışıyordur. Çünkü Edens ailesiyle yediği ilk aile yemeğinde Mateo'ya ilk görüşte aşık olmuştur.
Ama maalesef Mateo onun farkında değildir :(((
Bakalım Vera ve Mateo'nun hikâyesi nasıl gelişecek.
Diğer Edens kardeşler ne durumda?
Edenslere nasıl veda edeceğiz?
İyi okumalar dilerim...