Eden Serisi 6 Kitap

Ren Kitap
Orijinal Adı:
Sable Peak

2025 24. kitabı
Devney Perry / Sable Zirvesi Onlar hem arkadaş hem de kardeştiler. Ailelerinin kurduğu küçük kasabalarında kendi hayatlarına yön verip hikayelerine ortak ettiler okuyucuları. Altı kardeşin kalabalık ve sevgi dolu yuvalarındaki inişli çıkışlı yaşamlarında yaralarına, aşklarına ve ailenin çoğalmasına eşlik ettik. Bazı kardeşlerin hayatı daha etkileyici gelirken bazılarında sıkıldık ama her kardeşin hikayesini de merakla bekledik. En azından seriyi okuyan bazı arkadaşlarla yaptığımız sohbetlerde durum buydu. Benim için ilk iki kitabın yeri hep ayrı olacak ama serinin son kitabı olmasından dolayı seriye veda etmenin getirdiği burukluğu da unutmayacağım. Edens Serisi’nin son kitabı #SableZirvesi . Bu sefer de kardeşlerden Mateo’nun hayatını okuyoruz. Serinin bu kitabını diğerlerinden ayıran ise bir önceki kitap olan #CrimsonNehri nde tanıştığımız Vera’nın yaşama devam etme mücadelesine kaldığı yerden devam edilmesi. Kardeşlerin hepsi istedikleri ve hayalini kurdukları işlerde çalışırken Mateo için durum farklıydı. O aslında pilottu ve uçmayı seviyordu ama ailesinden ayrılmak istemiyordu. Şimdilik ailesine yardım ediyor ve herşeyi akışına bırakıyordu. Bir akşam eskiden pilotluk için gittiği Alaska’dan gelen bir telefon tüm hayatını değiştirdi. Sorumlu olduğu artık bir tek kendisi değildi. Vera güzel bir çocukluk geçirmiş ama yaşadığı bir olaydan sonra normal olmanın ne demek olduğunu unutacağı yıllar yaşamıştı. Şimdi ise Eden’ların çatı katında yaşıyor ve hayata karışmaya çalışıyordu. Mateo’ya karşı hissettiklerini belli etmeden içinde yaşıyor, bir gün onu fark etmesini bekliyordu. Mateo’yu Alaina ile birlikte gördüğü an vazgeçmesi gerektiğini anladı. Geçmişinin karanlığı ve kalbinin sızısı dinmeyen Vera ile hayatını Alaina’yla bir düzene sokmaya çalışan Mateo’yu neler
SABLE ZİRVESİ
2025 32. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2025 14:38
Herkese Merhaba, Eden serisine veda ediyoruz. Son kitabıda okuduk. Beğendim, güzel bir bittiş kitabı oldu. Yazarın kalemeni seviyorum, çıkacak olan kitaplarını okumaya devam edeceğim. Gelelim kitabımıza; Vera Gallagher ‘ın geçmişi acılarla doluydu, ailesine olanlarını bir önceki kitaptan biliyoruz zaten, kendine yeni bir hayat kurmaya çalışıyor ve bunu yaparken ilk görüşte aşık olduğu Mateo Eden düşünerek yapıyor. Tam 2 yıl onu görmesi için bekliyor Veramız, sinirlendim bu duruma, şimdi normalde ben böyle şeyleri severim fılan kızın sadık olmasına ama sadık olduğu kişiye göre, Mateo hiç oralı değildi o zaman diliminde kıza hiç bir şey hissetmiyordu , görmedi bile kızı, Mateo istediği kişilerde çıktı etti yani... bende kızın 2 sene boyunca beklemesine sıinirlendim. Hiç gerek yoktu, seni görmeyen birini bu kadar beklemeye neyse ben beklemese niye beklemedi diye sinirlerim, dengesizilğim çok hahahah :):) İşte kızımız artık yeter diyor, sarhoş olup gidip herşeyi itiraf ediyor Mateo ‘ya herkes şok tabi, Mateo daha şok... ben daha şok oldum, adama öyle bir aydınlanma geliyor ki bakın öyle böyle değil... Bizim bu adam Mateo bir anda kıza öyle böyle aşık olmuyor, bir öpücükle diyor ki ‘’aaa ben Vera’dan hoşlanıyorum, ooo Vera cok seksi, oooo onunla yatmak ıstıyorum, ooo o benım hayatımda olmalı’’ lenn ne oluyor dedim, bunca zaman nerdeydın sen acabaa, kız sana duygularını acınca ve öpünce bir anda böyle 360 derece dönmen bana hiç ınandırıcı gelmedi... yazar bir şey denemeye çalışmış yada son kitap diye hiç dikkat etmemiş yazdığı saçmalığa, bana bu kısım aşırı sacma geldi yani... hiç mi o seneler boyunca bir şey hıssetmedinde bir anda bu kadar büyük bir aydınlanma yaşadın yanii... sınırlendım ahahaha Sonrası kısımlar güzel işlendi, işte bu kısımdan sonra Mateo bir dk bile
Polisiye Romantik
2025 8. kitabı
Edens ailesinee o kadar veda etmek istemiyorum ki çocuklarının çocuklarının kitapları çıksa dahi okurum. Öyle toksik bir şekilde bağımlıyım bu aileye. Ama yalan konuşmak istemiyorum serinin üçüncü ve dördüncü kitaplarını hiç beğenemedim. Çünkü o kitaplardaki erkek erkek karakterlere bir türlü ısınamadım. İlişkileri bence toksikti ve hareketleri de hiç hoş değildi. Açıkçası benim için en büyük eksi Edens ailesine olan önyargılarıydı. Mateo ve Vera’nın kitabına gelirsek. Vera’nın gerçekten geçmişte yaşadıkları çok korkunç şeylerdi. Annesinin yaptıkları babasının bu suçu üstlenmesi yıllarca dağda yaşamaları bunlar çok büyük travmalar içeren olaylardı. Ayrıca söylemeden edemeyeceğim bu benzerliği bilenler varsa fark etmişlerdir Vera’nın annesinin işlediği cinayet zindan Adası’ndaki olaya çok benziyor. Orada da kadın çocuklarını gördü boğuyordu ve direk aklıma o geldi. Mato‘ya gelirsek ben açıkçası Mateo‘yu diğer kitaplarda birtık daha böyle Çapkın serseri biri olarak düşünmüştüm hani ailemin son çocuğu diğerleri daha olgun vs diye. Ama Mateo beni bu konuda biraz şaşırttı hiç öyle bir karakter değildi. Bu soyledigim çok zalimce ama çocuğunun annesinin ölmüş olmasını birtık sevdim çünkü eğer öyle olmasaydı o da gelirdi kesin böyle bir şeyler yaşanırdı falan o gereksiz dramalar yaşandığı için çok mutluyum. Zaten ciddi bir ilişki değilmiş yani. Kitabın havası çok soft bir havaydı kesinlikle birbirlerine karşı çok naziklerdi çok böyle yani kırmaktan çok korkuyorlardı birbirlerini. Sadece ben kitabın havasına göre Mateo’nun Vera’nın ilk duygularını fark ediş şeklinin böyle olmaması gerektiğini düşündüm. Çünkü kız uzaktan uzaga üç yıl boyunca onu sevdi ve gerçekten çok saf çok masum bir aşkı vardı, gidip barda onu öpünce aşkının masumiyeti gitti demiyorum. Ama hani mesela yazar
·368 syf.·
2026 80. kitabı
Serinin son kitabı ve Eden ailesine veda. Sanırım seride en sevdiğim 3.kitap oldu, aksiyon ve olaydan ziyade duygusal bir yolculuk gibiydi ve okuması kesinlikle güzeldi. Seri hızlı okunması açısından açıkçası sevdiğim bir seri oldu çok büyük beklentilerle başlamazsanız bence çok keyif alınabilecek bir seri. Sadece çiftleri ve beraberliklerinin başlama şeklini öğrenmekten ziyade aile yapılarını etraflarında olan olayları ve her kitapta bir şekilde ufak da olsa bir aksiyonun polis diye bir olayın olması gerçekten seriyi daha hareketli ve daha okunabilir kılmış. Mateo ve Vera’yı sevdim, Mateo’nun Vera’ya doğru gidişi biraz hızlı gibi geldi ama rahatsız edici değildi bence sonrasında gelişen olaylar da çok güzeldi tam bir Eden erkeğinin yapacağı şekilde davrandı. Yazarın tarzını sevdiğim için seriyi de sevdim ve bir serinin daha sonuna gelmiş olmaktan dolayı mutluyum.
2025 85. kitabı
Okunma: 26 Mart 2025 05:17
Arkadaşlar ben Türk kurgularda Mahalle yabancı kurgularda küçük kasaba hikayesi bağımlısıyım. Bir de işin içine aşk, aile bağları, yeşillik, göl detayları girince ben ayrı bir sevdalanıyorum. Edens Serisi benim favori serilerimden biriydi. Son kitaba gelmiş olmak ne kadar hüzünlü hisstirsede bıraktığı hisleri bir süre bende kalacağını biliyorum. Seri son kardeş Mateo Edens hikayesi ile son buluyor. Yalan yok en merak ettiklerimden biriydi. Vera karakterini bir önceki kitaptan tanıyorduk ama yaşadıklarını asla tahmin edemezdik. Kimse de edememişti zaten! 4 yıl sonra 'normal' yaşam sürdürmeye çalışan kızımız birde delice umutsuz bir aşka tutulmuştu. Bir yandan bitirme sınavları bir yandan hayata adapte olma süreci derken bu aşk nereden çıkmıştı? Ancak o hislerine güveniyor ve birgün onun kendisini göreceği inancına tutuluyordu. Mateo ne yapacağına henüz karar vermemişti. Alaskadan döndüğünden beri kardeşlerine yardım ediyor, bir yandan da hayatını hangi yönde ilerleteceğini düşünmeye devam ediyordu. Alaskadan gelmesinin tek sebebi bu değildi. Kalbi kırılmıştı ve aşırı yalnız hissediyordu. Çareyi ailesinin yanına dönmekte bulmuştu. Listesinde neredeyse bir yıl sonra aranıp bir kızının olduğunu öğrenmek yoktu. Evet alaska'dan kaçma sebeplerinden biri olan kadın ona ölmeden önce bir emanet bırakmıştı. Mateo kızına herşey olmaya çalışırken hiç beklemediği bir anda Vera'nın herkesin içinde onu öpmesini ve beni görmüyorsun demesini beklemiyordu. yıllardır yanında olan bu kadına bir şeyler hissetmiyor değildi ama o artık yalnız da değildi. Ayrıca aşırı kırılmış bu kadına nasıl davranacağını tam olarak bilmiyordu. Lakin hislerinden vazgeçmeyi de niyeti değildi. Yavaş yavaş birbirlerini anlamaya birbirlerinin her şeyi olmaya ve en çok da aile olmaya çalıştılar. Aralarındaki
2024 Okuma Raporları
2025 49. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2025 02:07
Serinin son ve en trajik geçmişe sahip olan kitabı. Kitap Vera'nın, Vance amcası ile Montana'ya taşınması ve ortama uyum sağlama çabasını okuyarak başlıyoruz. Bütün yaşadıklarına rağmen Eden ailesinin en küçük çocuğu olan Mateo'ya ilk görüşte aşık olur. Fakat hem yaşadıklarından hem de imkansız olduğunu düşündüğü için duygularını gömmeye çalışır. Bu sırada Mateo bir bebeği olduğu haberi ile sarsılır. Kitabın ilk yarısı Vera'nın uyum çabaları ile geçen üç seneyi anlatıyor. Ta ki bir gece barda hiç yapmadığı bir şekilde sarhoş olup, kıskançlıkla Mateo'yu öpene kadar duygularını saklamaya çalışıyor. Bundan sonrası ise ilişkilerinin gelişimini okuyoruz.Bir yandan da babasını aramaktan vaz geçmiyor. Vera karakter olarak içime oturdu resmen. Küçük yaşta yaşamak zorunda kaldıkları ve sırları ile sıkışmış bir genç olarak kendini iyi toparladı. Mateo'nun barda ki geceden sonra, Vera'ya birden bire ilgi duymaya başlaması bende çok oturmadı. Fakat sonrasında Vera'ya karşı destekleyici tavrı çok iyiydi. Babasını bulma çabası ve göl sahnesi beni etkileyen yerlerden oldu. Kitabın beni en çok etkileyen yerleri ise Harrison'nun altı çocuğunun haricinde onların eşlerini de çocuğu olarak gördüğünü belirttiği son söz kısmı oldu. Küçük not; Harrison ile Anne'nin kitabı da var ve ben çok merak ediyorum. Sable Zirvesi Devney Perry
2025 30. kitabı
Okunma: 04 Temmuz 2025 00:58
Selamlar. Seriye veda için biraz kalbim kırık. Genel olarak her kitabıyla içimi ısıtan çiçek gibi bir seriydi. Vera’yı Crimson Nehri’nde tanımıştık. Vera, Vance’e yakalanıp kalmaya karar verdikten bir süre sonra Eden Çiftliği’nde eskiden Mateo’nun da kaldığı çatı katı dairesine taşınıyor, Lyla’ya kafede yardım etmeye ve online dersler almaya başlıyor. Yavaş yavaş hayatını inşa edip sosyal hayata karışmaya çalışıyor yani. Eden’ların aile yemeklerine katılıyor ve iki yıl Mateo’a platonik de olsa arkadaş olarak takılmaya devam ediyor. Mateo ise Vera’ya karşı kendince ufak birkaç flört girişimi olsa da karşılık alamayınca hayatına devam ediyor. Birkaç kişiyle flörtleşiyor, kızına odaklanıyor, ailesine yardım ediyor, Vera’yla arkadaşlığını sürdürüyor. Kitapta çok da hoşuma gidemeyen tek şey Vera aşkını itiraf ettikten sonra Mateo’nun bir anda Vera’ya aşık olmasıydı. Yani aslında 2 yıldır gördüğü, bildiği her şey bir anda daha romantik daha şehvetli bir hal aldı. Bu durum bana Vera ilk adımı atmasa Mateo, Vera’ya hiç aşık olmayacaktı gibi hissettirdi. Ancak tabii ki ilk adımlar atıldıktan sonra mükemmel bir Eden aşkı okuyoruz. Kitap boyunca Vera’nın şeytanlarıyla savaşması, minik minik farkındalıklar edinmesi, babasından vazgeçmemesi ama bu süreçteki kalp kırıklığı çok güzel işlenmişti. Vera’nın zamanla kendi travmaları hakkında konuşmaya başlaması ve başkalarına yardım edebilmek için sosyal hizmetlere yönelmesi gerçekçiydi. Yazar travma farkındalığı hakkında güzel noktalara değinmişti. Mateo’nun kitap boyunca Vera’ya destek olmaya çalışırken aynı zamanda onu kendinden korumasını okurken içim sıcacık oldu. Mateo’nun bütün bu süreç boyunca Vera’dan vazgeçmemesi ama zaman zaman kendisinin de zorlanması anlatırken yazar travmanın kişileri ve yakın çevrelerini nasıl
·368 syf.·
2025 69. kitabı
Herkese selammm. İyi kötü bir serinin daha sonuna geldik. İlk iki kitabı okuyunca güzel bir seri okuyacağım diye düşünmüştüm ama Talia ve Foster sağolsun beni delirttiler ondan sonra da çok bir beklentim kalmamıştı seriyle ilgili. Yine de 5. kitap 3 ve 4. kitaba göre daha iyiydi. Bu kitapta bence yine iyiydi tabii ki 2. kitabın yerini alamaz o kadar iyi değildi ama 3. kitaptaki gibi sinir olduğum yerler çok fazla değildi. Ailemizin küçük çocuğu Mateo'yu okuduk bu kitapta ve bir önceki kitapta Vance ile kasabaya dönen Vera'nın hikayesini. Yazarın kalemini sevdim. Gereksiz ayrılıklar eklemiyor kitaba ama sürekli en az 3 çocuk yaptırması biraz garip gelmeye başladı artık dhebdjdj Neyse ki son kitaptı artık daha da çocuk yapmazlar diye düşünüyorum xhwbdbd
2025 52. kitabı
Açıkcası serinin beşinci kitabında bu kitapla ilgili ipucu verseler de ana karakterin Vera olacağını hiç düşünmemiştim. Kendisini beşinci kitaptan babasıyla birlikte bir cinayet olayı yüzünden kaçarlarken tanımıştık. Serinin asıl karakteri Mateo aile yemeğinde gelen telefonla bir çocuğu olduğunu öğrenip apor topar ona gittiğinde geride kendisine ilk görüşte aşık olan Vera'yı bıraktığını bilmiyordu. Dahası hiçbir şeyde gözü yoktu, kalan hayatını annesi doğumda ölen kızına adamayı düşünüyordu. Vera ise yıllar sonra insan içinde yaşamaya başlayınca hayatına yeni bir normal girdi. Bu yeni normala alışmak onun için zorken bir de aklı babasında olunca uyum konusunda sıkıntılar çekmesi de normal elbette. İkisinin de hayatında yeni olan şeyler çeşitli zorluklar sunarken Vera gözleri önünde Mateo'nun bir kadınla flörtleşmesine dayanamaz ve bir çılgınlık yapıp onu öptükten hemen sonra kendisini hiç görmediğinden yakınır. Mateo ise onun ne kadar güçlü ve güzel bir kadın olarak görse de ilişki istemediği için yanaşmaz ancak o öpücük bir baraj kapısı gibi tüm duyguları su üstüne çıkarır ve olaylar başlar. Biraz aşk, biraz gizem ve biraz da tutku ile yine güzel bir Devney kitabı. Merak edip okumakta tereddüt edenlere okumalısınız diyebilirim.
2025 23. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2025 00:00
Seriye bu güzelim kitabı ile veda ettim bu yüzden biraz hüzünlüyüm. Konusundan bahsedecek olursam; Vera yaşadıklarından sonra Edens çiftliğine sığınmıştır ve Mateo'nun yaşadığı çatı katı artık onundur. Kendisini bulmak ile geçen iki yılın sonunda daha toparlanmış olarak hayatına devam etmiştir. Bu sırada da Edens ailesinin en küçüğü olan Mateo'ya aşık olmuştur. Mateo ise bir kızının olduğunu öğrenmiş onunla yeni bir hayata başlamıştır. Ailesi destek olsa bile zorlu dönemin içindedir. Vera uzaktan hep Mateo'nun onu fark etmesini istemiştir fakat Mateo farkında değildir. Gittikleri barda başkası ile flört eden Mateo'yu görünce Vera dayanamaz ve beni görmeni beklemekten sıkıldım diyerek onu öper ve oradan uzaklaşır. Crimson Nehri kitabıyla tanıdığımız Vera'yı bu kitapta daha fazla tanıyoruz. Yaşadığı ağır trajediden sonra ayağa kalkması ve bunu okumak güzeldi. Mateo ile ilişkileri de başlangıcı ve devamı olaysız şekilde ilerledi. Yanlış anlaşılmalar olmadan biten bir kitaptı. Serinin üçüncü kitap haricî bütün kitaplarını sevmiştim ama benim için hala ikinci kitap bambaşka olacak
#çevirigiller

Devney PerryYazar · 8 kitap
Devney, kırktan fazla aşk romanıyla Amazon, Wall Street Journal ve USA Today'in 1 numaralı çok satan yazarıdır. On yıl boyunca teknoloji sektöründe çalıştıktan sonra, yazma tutkusunun peşinden gitmek için konferans görüşmelerini ve proje programlarını bıraktı. Montana'da doğup büyüdü ve şimdi eşi ve iki oğluyla Washington'da yaşıyor.