Merceğim Altında
2025 11. kitabı
Herkese merhaba, Size tıpatıp benzeyen bir ikiz kardeşinizin olması ne kadar korkunç olabilir? Bu sorunun cevabını hiç düşünmediniz değil mi ? Aksine hep olumlu yanlarını düşündünüz :“işe benim yerime giderdi, benden daha zeki olup sınava benim yerim yerime girerdi” vs. Fakat işler bu sefer biraz karışıyor. Ana karakterimiz Sage için ikiz kardeşi Rosemary’e benzemek hayatının en büyük kabusu haline geliyor. İkiz kız kardeşinin kayboluşunun ardından kendisini korkunç bir akıl hastanesinde bulan Sage’in hikayesinde yazar, gerçek bir kurum olan Willowbrook Devlet Okulu’ndan esinlenerek insanlık dışı koşullar altında yaşanan ihmalleri gözler önüne sermiş. Okurken kalbinizi bir mengene gibi sıkacak, nefesinizi ciğerlerinize zûl haline getirecek olaylara şahit olacağınız bu roman oldukça sürükleyici ve dili muhteşem bir akıcılıkta. Toplum tarafından çeşitli nedenlerle örselenmiş, ötelenmiş ve damgalanmış masum ruhların kayboluşuna tanıklık edeceğiniz olaylar dizisinde yazarın gerçeklikten esinlenmesi bir balyoz gibi kalbinize vuruyor. İnsanlık aleminin daha ne kadar kötü olabileceğini daha önce zihninizde tasavvur etmediyseniz eğer çok uğraşmayın, sorularınızın cevabı muhtemelen bu kitapta… Her zaman tekrar ettiğim gibi “İnsanlar kitapları değil, kitaplar insanları seçer.” Dilerim ki bu kitap tarafından seçilir ve kulağınıza ‘iyi okumalar’ diye fısıldamasına izin verirsiniz.
Kayıp Ruhlar DurağıEllen Marie Wiseman · Arkadya Yayınları · 2023636 okunma