Ellen Marie Wiseman
Birebir aynı görünsek bile ikiz kardeşim Rosemary’nin benden farklı olduğunu hep biliyordum… Duygularını kontrol edemeyen ve hemen her şeyden kolayca etkilenip kontrolden çıkabilen kız kardeşimin, bu zalim dünyanın kötülüklerinden korunmaya bana göre çok daha fazla ihtiyacı vardı. Ancak ne yazık ki o ellerimden kayıp giderken hiçbir şey yapamadım. Rosemary’yi bu hayattan koparıp alan şeyin zatürre olduğunu söylediler ama ne fark ederdi ki? Diğer yarım çekip gitmişti işte. Altı yıl… Tam altı yıl bu suçluluk hissiyle yaşamaya çalıştım. Ta ki annem de elim bir trafik kazasında yaşamını yitirdikten hemen sonra, benden hiç haz etmeyen üvey babam Alan’ın sakladığı büyük sırrı keşfedene kadar… Yanlış duymamıştım, Rosemary yaşıyordu! Onu, Willowbrook denilen ama yaşadığımız çevrede adı pek de iyi anılmayan bir okula yollamışlardı fakat şimdi kayıptı. Acilen oraya gidip güzel, tatlı Rosemary’mi bulmam gerekiyordu. Öyle de yapacaktım. Evet, Rosemary’nin benden farklı olduğunu hep biliyordum. Bilmediğim asıl şeyse kardeşimin bedeninden çok daha uzun zaman önce kaybolan ruhunu aramam gerektiğiydi çünkü Willowbrook asla bir okul değildi. Orası kayıp ruhların en acımasız ve insanlık dışı koşullarda alıkonulduğu bir tür akıl hastanesiydi. Ne acıdır ki bunu, akıl hastanesinden kaçmış bir hastaya tıpatıp benzeyen biri olarak oraya gittiğimde öğrenecektim. Ben Sage Winters, Rosemary Winters’ın ikiz kız kardeşiyim. Tamamen sağlıklı ve akıllıyım ama buradakiler benim Rosemary olduğumu sanıyor. Üzerimde bir deli gömleği, bileklerim deri kayışlarla bir sedyeye bağlı hâlde tüm dünyaya gerçekleri anlatmaya çalışıyorum. Kendi ruhum da bu izbe yerde sonsuza dek kaybolmadan önce bir şeyler yapmalıyım fakat korkarım tamamen çaresizim.
472 sayfa

10/10 puan verdi
Yer yer ana karakterin çaresizliğini hissedip sinirlendiğim, bazen umutlandığım ve çoğunlukla merak içinde kaldığım bir kitaptı. Gerçek hayat hikayesinden kurgulanarak yazılmış bir kitap. İkiz kardeşinin kaybolmasıyla birlikte adına okul denen fakat akıl hastanesi olan Willowbrook Eyalet Okuluna genç kızımızın gitmesiyle başlayan olayları anlatıyor. Bu işkence, istismar ve ihmallerle dolu yerin karanlık yüzünü ortaya çıkarırken genç kız ikizi sanılarak burada yaşa dışı şekilde tutularak bir dizi zorluklar yaşıyor. Lafta devlet kurumu olup yetersiz personel, ilgisiz doktor, steril olmayan ortamlar ve dahası istismar ve cinayetler... Hem üzülerek hem severek okuduğum bir kitaptı.
Puan vermedi
Severek okudum yazarın yeni kitabı. İlk gördüğümde kesin almam gerekiyor diye düşündüğüm ve okuduktan sonra da iyi almışım dediğim bir kitap. Kitap gerçek hayat hikayesinden kurgulanarak yazılmış. Okuyunca bunların yaşanmamış olması gerekiyor, dünyada bu kadar kötülük yoktur diye düşünüyorsunuz ama maalesef var. İkiz kardeşini arayan Sage'nin kardeşi sanılarak sözde Willowbrook Eyalet Okulu olan ama aslında akıl hastanesine kapatılmasıyla olaylar başlıyor. Sage'nin hikayesini okurken merakla sonunu bekleyeceksiniz.
Psikolojinize güveniyorsanız okuyun.
Söze nereden başlayacağım hakkında en küçük bir fikrim yok. Belki de ilk defa bir kitap hem bitsin hem bitmesin istedim. Öncelikle kitapta anlatılan herşey gerçek. Kitabın kapağını kapatır kapatmaz internetten araştırdım. Söylediğim gibi kitabı kendinize güveniyorsanız okumalısınız. Bir sürü vahşet işkence adice bir düzen içinde çaresiz masum insanlar. Okurken yumruklarımı sıktım gözyaşlarıma engel olamadım. Şu an bu satırları yazarken bile gözlerimin önünde kitaptan cümleler uçuşuyor. Sanırım uzun süre etkisinden kurtulamayacağım.
9/10 puan verdi
Yazarın okuduğum altıncı kitabı hepsi de çok sürükleyici ve güzel. Yaşanmış gerçek hikayelerden yola çıkarak yazdığı romanları gerçekten okunmaya değer. Bu kitapta da ailelerin akıl hastası, zihinsel ve bedensel engelli çocuklarını ya da yakınlarını yatırdıkları yerde yaşanan bütün korkunç olayları şiddet,kayıplar, ölümler kobay olarak kullanılanlar taciz, cinayet, bulaşıcı hastalıklar vb.gibi dehşet verici olayları anlatıyor. En kötüsü de ailelerinin çoğunun bıraktıktan sonra hiç arayıp sormamaları terk etmeleri. Başına oturdum kitabın sabah bitirip öyle bıraktım herkese tavsiye ederim.
10/10 puan verdi
KAYIP RUHLAR DURAĞI ~ ELLEN MARİE WİSEMANN Mutlu haftalar…Haftaya bomba gibi bir kitabın yorumuyla başladım. @arkadya_kitap in en sevilen yazarlarında @ellenmariewiseman in #kayıpruhlardurağı yorumuyla geldim. İlk önce şunu söyleyeyim ki kitap unutulmayacak kadar çok etkisi altına alıyor insanı.Her ne kadar içerisinde işlenen konu gerçek
9/10 puan verdi
Gerçek hayattan uyarlanmış bir kitap. Yazar yine ustalığını konuşturmuş. Konuyu öyle işlemiş ki nefes alırken kalbiniz sıkışıyor, bağırıyorsunuz ama sesiniz çıkmıyor. Nazi Dönemini anlatan Erik Ağacı, İspanyol Salgınını anlatan Yetim Koleksiyoncusu ve birçok güzel kitabın yazarından Kayıp Ruhlar Durağı #konusu “İkiz” kardeşinin ölmediği öğrenen Sage onu görmek için kardeşinin kaldığı bakım evine gider. Ancak onu kardeşi sanıp o bakım evine hapsederler. “Hapsederler” çünkü orada yaşanan her dakika işkence gibidir. Bakım evindeki pislik ve şiddetle birlikte çoğu kızın uğradığı tecavüzler Sage’i aklını kaçıracak hale getirmiştir. Üstelik kimse ona inanmıyordur. Tek kişi hariç. Eddie. Eddie ile oradan kaçma planı yaparlar. Ancak öğrendiği gerçekler oradan öylece çekip gitmesini engeller.
Kayıp Ruhlar Durağı
Kalemini çok sevdiğim Ellen Marie Wiseman 'dan harika bir başyapıt okudum. Okumaya başladığımda #ardımdakalanlar kitabına benzetsemde ilerleyen sayfalarda daha yoğun ve gerilimin de hakim olduğu bir kurgu ile karşılaştım.Her ne kadar kurgu desemde gerçek mekan ve yaşananlar üzerinden kurgulandıgını belirtmeliyim. Konusuna gelirsek... Sage Winters annesi, babası ve ikizkızkardeşi Rosemary ile mutlu bir hayatı olduğunu düşünürken anne ve babası ayrılır Rosemary ile beraber annelerinde kalmıştır Sage.Zaman içinde tekrar evlenmiştir anneleri.Kardesi Rosemary nin agresifleşen davranışları dikkat çekmektedir.Bir gece kriz geçiren Rosemary yi annesi ve üvey babası Alan hastaneye götürürler, fakat zatürreden öldüğü haberini bir süre sonra alır Sage.. Bu kaybın acısı uzun süre çıkmaz içinden. Elim bir trafik kazasında annesi de ölünce Alan ile bomboş bir hayatın içinde kalır .16 yaşındadır, okuldan bir kaç arkadaşından oluşan küçük bir çevresi vardır. Bir gün Üvey babasının telefon konuşmasına şahit olan Sage öldü zannettigi Rosemary nin Willowbrook Eyalet Okulunda 6 yıldır kaldığını, şimdi ise kayıp olduğunu öğrenir . Çantasını aldığı gibi Willowbrook un yolunu tutar.Kardeşinin bulunmasına yardım etmek isteyen Sage inanılmaz bir olay yaşar ve Rosemary zannedilip D koğuşuna kapatılır. Buradan itibaren çok sürükleyici bir hâl alıyor. Gerçek olaylardan kurgulanmış bu kitabı kesinlikle tavsiye ediyorum...
7/10 puan verdi
Kayıp Ruhlar Durağı / Ellen Marie Wiseman Özel gereksinimli ikiz kardeşinin yıllar önce zatürreden öldüğü gerçeği ile yaşarken birden bire durumun hiç de öyle olmadığını öğrenir Sage. Annesi ve üvey babası kardeşi Rosemary’i bir kliniğe yatırmıştır. Hem de altı buçuk yıl gibi uzun bir süre Rosemary’i ne arayıp ne de sormuşlardır. Bu gerçeği öğrenir öğrenmez Sage hemen planlar yapar, ne yapıp edip kardeşi Rosemary bulup olduğu yerden kurtarmak ister; ancak bu çok da kolay olmayacaktır. Rosemary’ye tıpatıp benzediği için akıl hastanesinde herkes onu hasta ikiz kardeşi zannedince söylediği hiçbir şeye inanmazlar. Hayatın acımasızlığı, vicdan ve merhametin sorgulandığı, hatta insanların bu kadar kötü olmayı nasıl tercih ettiklerini sorgulatan çok hüzünlü bir eserdi. Özel gereksinimi çocukları olanlar ve artık çocuklaşan ebeveynlerinin bakımlarıyla ilgilenen okurlar için daha hassas bir okuma olacağını belirteyim. Son sayfaya kadar heyecanı artarak devam eden, finaliyle mutlu da eden bu özel eseri iyi ki okudum. #alıntılar Hassas kalpler, kalplerin en güçlüsüdür. Özgürlüğün anlamı herkes için farklıdır. Öcüye inanmak, dünyada bu kadar çok kötü insan olduğunu kabul etmekten daha kolaydı. #kayıpruhlardurağı #arkadyakitap #ellenmariewiseman
10/10 puan verdi
KAYIP RUHLAR DURAĞI-ELLEN MARIE WISEMAN,472 sayfa ”Hassas kalpler,kalplerin en güçlüsüdür” Yazarın okuduğum son romanı yine muhteşem ve yine yürekleri dağlıyor.Tüm kitaplarını severek okuduğum yazar,bu sefer gerçek olaylara dayanarak yazdığı bu romanında psikolojik-gerilim,polisiye tarzını kullanmış ve çok da güzel olmuş.Okuduğum hiçbir
10/10 puan verdi
Herkese merhaba @ellenmariewiseman ne yazsa okurum dediğim yazarlardan biri. Tüm kitaplarını severek okudum. Bu kitap ta diğer kitapları gibi akıcıydı. Hatta bu kitap biraz da psikolojik- gerilim, polisiye tarzında gibiydi. O yüzden elimden hiç bırakmak istemedim. Yazarın her kitabında toplumsal bir soruna değiniyor olmasını çok seviyorum.

Ellen Marie Wiseman
Ellen Marie WisemanYazar · 5 kitap
Ellen Marie Wiseman,kendisindeki bu okuma-yazma aşkını daha ilkokuldayken keşfetmiştir.Türkçe'ye çevrilen Ardımda Kalanlar,Erik Ağacı ve Kara Nehir adında 3 kitabı bulunmaktadır.Yazarın henüz Türkçe'ye çevrilmemiş 1 kitabı daha vardır.Kendisini facebook.com/EllenMarieWisemanAuthor twitter.com / EllenMarieWise adreslerinden de takip edebilirsiniz.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.