2025 3. kitabı
Hayatımız, büyük ya da küçük, sayısız kararla örülü. Mikael Krogerus ve Roman Tschäppeler'in birlikte kaleme aldığı Karar Kitabı, bu kararları daha bilinçli ve sistematik bir şekilde alabilmemiz için bize 50 farklı model sunuyor. Kitap, kişisel yaşamdan iş dünyasına kadar geniş bir yelpazede uygulanabilecek stratejik düşünme modellerini sade ve anlaşılır bir dille aktarıyor. SWOT Analizi, Eisenhower Matrisi, Maslow'un İhtiyaçlar Hiyerarşisi gibi tanıdık modellerin yanı sıra, daha az bilinen ancak etkili yöntemlerle de tanışma fırsatı sunuyor. Her model, kısa açıklamalar ve basit grafiklerle desteklenerek, okuyucunun konuyu hızlıca kavramasını sağlıyor. Bu yönüyle kitap, yoğun tempoda çalışan profesyoneller için pratik bir başvuru kaynağı olmanın ötesine geçiyor; aynı zamanda öğrenciler ve kişisel gelişimine önem veren bireyler için de değerli bir kaynak haline geliyor. Ancak, kitabın bazı bölümlerinin yüzeysel kaldığını düşünen okuyucular da mevcut. Özellikle derinlemesine analiz arayanlar için bazı modellerin daha detaylı ele alınması beklenebilir. Yine de, kitabın amacı olan hızlı ve etkili karar verme tekniklerini tanıtma konusunda başarılı olduğunu söylemek mümkün. Genel olarak, Karar Kitabı, karar verme süreçlerine farklı bir bakış açısı kazandırmak isteyen herkes için faydalı bir rehber niteliğinde. Kendi karar mekanizmalarınızı gözden geçirmek ve geliştirmek istiyorsanız, bu kitap size ilham verebilir.
Karar KitabıMikael Krogerus · The Kitap · 2019209 okunma