·388 syf.····Okunma: 20 Mayıs 2025 12:52 Mehmet ve Gülfem'in hikayesini anlatıyor #kırımbeyimehmetağa . Bu cümleyi okuyunca sakın basit bir teması olan bir kurgu zannetmeyin , gerçeklerle harmanlanmış ,derinlikli ve çok yönlü bir kurguya imza atmış yazar #nazmiyesümer .
1600 'lü yılların sonu, Osmanlı İmparatorluğu'na uzanıyoruz . Önce eşini , sonra da oğlunu kaybeden Mehmet Ağa , babasından beklediği haber gelmeyince memleketine döner. İhanete uğramışlardır. Ailesi katledilmiş , babasının koltuğunda onlara ihanet eden ve yok eden amcası oturmaktadır. Ailesinin yok edilmesinin üzüntüsü ve ihanetin en yakınlarından gelmesinin acısı birleşince intikamı da tez gelir. Kellesini alır amcasının. Sonra da Anadolu'da babasının yakın arkadaşı olan Osman Ağa'nın yanına sığınır. O da kim olduğunu etrafa belli etmeden bir baba gibi kol kanat gerer. Osman Ağa'nın kızı Gülfem ile tesadüfen yolları kesişmiş , sonrasında ise kaderleri birbirine bağlanmıştır.
İhanet, intikam ve sevdanın etkileyici biçimde dile getirildiği, dönem atmosferini ve yaşayış , davranış biçimlerini sonuna kadar hissettiren bu şahane eseri çok severek okudum.