Cevdet GünerBana Bakma
"İnsan kabullenemediği ve reddettiği kendisi ile yüzleşecek," diye fısıldıyor bu öyküler. İşte arka kapaktaki bu cümle heyecanla kitabı okumaya itti beni. Gerçekten bu kadar iddialı bir cümleden sonra beklentimi yüksek tuttum. Gerçi yazarın kalemini bildiğim için biraz içim rahattı. Yani beklentimi karşılayacağından emindim. Ve de öyle oldu. Gerçekten okudukça derin düşüncelere daldım. Yaşadığımız evreni anlamaya, kendi içimizdeki karmaşayı çözmeye çalışmak yerine başka şeylerle uğraşmak daha cazip geliyormuş onu anladım. Oysakı bakarken daha net baksak ve gerçekten görmeye çalışıyor olsak kim bilir neleri değiştiririz.
Her öykü birbirinden önemli ve güzeldi ama kitaba ismini veren 'Bana Bakma' beni biraz fazla etkiledi. Gerçek aşk sevgi ne demek artık kitaptaki dünyada kolaydı ama sonu maalesef kötüydü. Tek iyi yanı artık netlik vardı. Neyse ben size uzun uzun anlatmak isterdim ama her öyküyü siz kendi gözünüzle görün ve kendi hayatınıza göre değerlendirin. O zaman bazı şeyler daha anlamlı olur ve taşlar yerine oturur.
Seval S.İlknur