Bana Bakma

Cevdet Güner
2024
Gri Yayınevi

2026 78. kitabı
Aşkın,yalnızlığın,umudun ve pişmanlıkların farklı yüzlerini anlatan dört etkileyici öykü..Cevdet Güner,kimi zaman bilimkurguyla kimi zaman insan ruhunun derinlikleriyle okuru düşündürmeyi başarıyor.Her hikâye bittiğinde bir süre durup hayatı sorgulatan,farklı ve akıcı bir kitap. Bana Bakma:Dünyayı etkisi altına alan bir “aşk salgını” ortaya çıkar.Bu salgına yakalanan insanlar hayatlarını kaybetmektedir.İnsanlığın karşı karşıya kaldığı bu olağanüstü durumda,birbirine âşık iki gencin hem aşklarını hem de yaşamlarını koruma mücadelesi anlatılır. Başka Bir Yol:Hafızasını kaybetmiş ve yaşlanmayan bir adamın hikâyesidir.Geçmişini hatırlamaya çalışırken hayatında nelerden vazgeçtiğini,hangi seçimlerin onu bugünkü yalnızlığına sürüklediğini keşfeder. Kimlik,zaman ve insanın kendini bulma arayışı üzerine konular işlenmiş. 16 Milyar:Başka bir gezegende kral olan bir karakter,insan kılığında Dünya’ya gelir.İnsanları,yaşam tarzlarını ve zaaflarını gözlemler.Yaşadıkları sonucunda insanlık hakkında kararlar verir ve dostu Odin ile birlikte kendi dünyasına döner.Bilimkurgu unsurları taşıyan öykü;güç,adalet ve insan doğası üzerine sorgulamalar içerir. Son Adım:Yaşlı bir adamın geçmişine dönüp hayatını,kayıplarını ve pişmanlıklarını değerlendirdiği duygusal bir yaşam muhasebesi. Dört farklı hikâye,dört farklı hayat…Ama hepsinin ortak noktası insanın kendini,sevgiyi ve yaşamı yeniden sorgulaması.. Cevdet Güner’in kalemiyle tanıştığım bu kitap bende güzel bir iz bıraktı.Dört farklı öyküyle hem düşündüren hem de duygulandıran bir okuma deneyimi sundu.Özellikle memleketimin deprem olayına değindiği yerde çok duygulandım.Gerçek bir hikayeyle güzel bir kurgu ortaya çıkarmış.Kalemine,emeğine ve hayal gücüne sağlık. Umarım bizleri yeni hikâyelerle buluşturmaya devam eder
2025 100. kitabı
Bana Bakma - 160 sayfa "Ben senden önce çoktan ölmüştüm. Yaşadığımı hissettiren şey sendin." Selamlarr @cevdetgunerr kaleminden #banabakma kitabıyla geldim size Yazarın kurguları çok güzel ve ilgi çekici. Sürükleyici bir anlatımı var yazarın. 4 tane öykü var kitapta. İlk öykümüz Bana Bakma Covid salgınından sonra insanlar birer birer aniden ölmeye başlarlar. İlk başta yeni bir virüs salgını zannedilirken çok geçmeden gerçek sebep ortaya çıkar. Sebep ne mi? Aşk.. Aşık olanların kalbi duruyor ve ölüyorlar. Kimsenin aşık olmaması için kurallarq getirilir. Herkes ses değiştirici kullanır. Kimse kendi sesiyle konuşamaz. Maske takar insanlar. Kurallar işe yarar, ölümler azalır. Ama insanlar artık hissizleşmiştir. Bunlardan biri de Arda. Artık yaşamak ona anlamsız gelir. İntihar etmeye karar verir. Tam intihar edeceği gün asansörde Zeynep ile karşılaşır. Ses değiştiriciyi açmayı unutan Zeynep'in sesine aşık olur Arda. Görüşmeye başlarlar. Peki Arda'nın sonu ne olacak? Aşk Arda'yı öldürecek mi? Diğer bir hikayemiz "Başka Bir Yol" İntihar edecek insanları kararından vazgeçirmeye çalışan Zaman Psikoloğunu anlatıyor. Zaman Psikoloğu ölümsüz ve hiç yaşlanmayan biridir. Yine bir gün intihar edecek kişiyi kararından vazgeçirmek için konuşmaya gider. Orada aşık olur evlenir. Çocuğu da olur. Ama yaşlanmadığı için bir süre sonra göze batacaktır... Diğer hikayeler de 17 Milyar ve Son Adım. Farklı tarzda hikayeler arıyorsanız tam size göre bir kitap İlknur ve Seval S. ile birlikte okuduk @cevdetgunerr #kitapologileokuyoruz #düşsokağıkitaptutkunları
Puan vermedi
Bana Bakma | Kitap Yorumu Kitabımız dört farklı öyküden oluşuyor; •Bana bakma •Başka bir yol •16 milyar •Son adım Ama ben en çok, kitaba da adını veren “Bana Bakma” öyküsünü sevdim.Kısaca bu öyküden bahsetmek istiyorum çünkü gerçekten oldukça sıra dışı ve etkileyici bir konusu var ; Ana karakterimiz Arda, mühendis. Yalnız, sade ve rutin bir hayatı var. Ta ki insanlar kitlesel olarak ölmeye başlayana kadar. İlk başta herkes bir virüsten şüpheleniyor. Ama çok geçmeden asıl sebep ortaya çıkıyor: AŞK. Evet, yanlış duymadınız. Artık insanlar aşık olduklarında kalpleri duruyor ve aniden ölüyorlar. Bu gelişmeyle birlikte dünya tamamen değişiyor. Maske takmak, ses değiştirici kullanmak, kimseyle yüz yüze gelmemek zorunlu hale geliyor. Kimse kimseye bağlanmasın , aşık olmasın diye. Toplum yavaş yavaş bu yeni düzene alışıyor. Boşanmalar artıyor, ölüm oranı azalıyor. Ama herkes gibi Arda da duygusal bir boşluğun içine düşüyor.Hayatında kimse yoktu zaten ama artık bir ihtimal bile kalmamıştı. Zamanla yaşamak anlamsızlaşmaya başlıyor onun için. O da intiharı düşünmeye başlıyor.Ta kiii Zeynep’le tanışana kadar. Zeynep'in gelişiyle her şey değişmeye başlıyor. Bu hikâyeyi özellikle sevdim çünkü klasik bir aşk hikâyesi değil. Diğer üç hikaye de bu hikaye gibi çok farklı insanı sorgulamaya itiyor. Okuyacaklara keyifli okumalar diliyorum .
2025 12. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2025 22:55
Merhaba , sevgili opiaalar okuyucuları. Bugün öykü severler için burdayım. Daha evvelinde sizlere bahsettiğim Yazarımızın kaleminden “Bana Bakma” isimli öykü kitabımız. Kitap dört hikayeden oluşmaktadır. Daha önce Odin adlı kitabını okuduğumda anlatım tarzını çok beğenmiştim. Bir hikayesinde tekrardan Odin ismini görünce biraz duygulandım. Ya düşündüklerimiz gerçek olsaydı ? Olağan dışı diye nitelendireceğimiz bazı durumlar işte bu kitabın içinde bulunuyor. Kitap bana kalırsa kısa yolculuklarda arkadaş olacak cinsten. Öykülerini anlatım tarzını beğensem de bazı yerlerinde devamını aradım . Dili ve akışı okuyucu sıkmıyor bunaltmıyor. Öykü severlerin hoşuna gideceğini düşünüyorum. Veya benim “başıma böyle bir olay gelse ne yaparım ?”diye sorabileceğinizi düşünmüyorum. siz öykü sever misiniz? kitaplarda buluşalım…
2025 29. kitabı
Cevdet Güner / Bana Bakma Sayfa : 160 Tür: #hikaye #edebiyat Merhabalar. Odin'in yazarından başka bir eserle geldim bu defa. Farklı hikayelerden oluşan kitap oldukça düşündürücü ve sorgulayıcıydı. Onlarca insanın birden öldüğü ve çözüm bulunamadığı kaotik bir ortam düşünün. Bu ölümler ne çocukları ne de bebekleri etkilemez fakat günden güne daha da artar. Bu salgın nedir, ne sebep olur diye araştırılırken buna âşık olmanın yol açtığı öğrenilir. Ölümler o kadar çoktur ki, korku ve endişeden ne yapacağını bilemezler. İnsanlar önce maskeler, ses değiştirici cihazlar kullanarak kendilerini aşık olmaktan korurlar fakat bu büyük yalnızlaşmak ardı sıra intiharları da getirir. Gezegenleri isteğine göre yok eden, beğenirse de ele geçiren kralların tanrısal güçlere sahip olduğu, kendilerine üstün varlık olarak gören topluluk, gözünü insanların yaşadığı dünyaya dikmişti. Dünyayı o kadar merak etmişlerdir ki Kral karar verir ve dünyaya yolculuk yapmak ister. Fakat kendi gezegeni ve dünya arasında zaman bakımından uçurumlar vardır. 1 saatleri Dünya'da 5 yıl demekti. Kral dünyaya gelir fakat aradığını bir türlü bulamaz. İnsanlar kısacık ömrü için çalışıp ev almak için uğraşıyor ve birbirine çok ihanet ediyorlardı. Para onlar için tüm değerlerin üstündeydi. Parası varsa ilgi görürken parası olmadığında ihanete uğradığını görür. Kral Dünya'da iken ardı sıra ihanet ve koltuk mücadelesi başlar. Dünya'dan istediğini bulamadan bir dostunun emâneti Odin ile gezegenine dönerek. Dünya'ya oldukça farklı bir ceza verir. Artık herkes kendinden, klonundan kaçmak zorundadır. Benim oldukça beğendiğim hikâyeler vardı.. #tanıtım #işbirliği #reklam #odin #banabakma #cevdetgüner #griyayınevi #birçiçekbirkitap
Bana Bakma
Puan vermedi
Cevdet Güneri kaleminden çıkan bu öykü modern dünyanın kaotik güzelliğini ve zorluklarını etkileyici bir şekilde gözler önüne seriyor bana bakma okuru olarak derin düşüncelere sevk ederken aynı zamanda sürükleyici anlatımıyla da sayfaları çevirmekten kendime alamadım İnsanın kabullenmedi ve reddettiği kendisiyle yüzleştiği öyküler kısalıyor doğanın karmaşık etkisi Aşkın gücü derin düşünceler içerisinde kitabı okuma deneyimi buldum oldukça güzeldi ve akıcıydı
2025 14. kitabı
Kitabımız 4 farklı öyküden oluşmaktadır. Her öyküde kendinize ait bir şeyler bulabileceğiniz, iç dünyanızla yüzleşebileceğiniz ve bazı sahnelerde sizi derinlemesine düşündürecek öyküler okuyorsunuz. Bu tür kitapları seviyorsanız okumanızı tavsiye ederim!
2025 84. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2025 12:11
Cevdet Güner Bana Bakma "İnsan kabullenemediği ve reddettiği kendisi ile yüzleşecek," diye fısıldıyor bu öyküler. İşte arka kapaktaki bu cümle heyecanla kitabı okumaya itti beni. Gerçekten bu kadar iddialı bir cümleden sonra beklentimi yüksek tuttum. Gerçi yazarın kalemini bildiğim için biraz içim rahattı. Yani beklentimi karşılayacağından emindim. Ve de öyle oldu. Gerçekten okudukça derin düşüncelere daldım. Yaşadığımız evreni anlamaya, kendi içimizdeki karmaşayı çözmeye çalışmak yerine başka şeylerle uğraşmak daha cazip geliyormuş onu anladım. Oysakı bakarken daha net baksak ve gerçekten görmeye çalışıyor olsak kim bilir neleri değiştiririz. Her öykü birbirinden önemli ve güzeldi ama kitaba ismini veren 'Bana Bakma' beni biraz fazla etkiledi. Gerçek aşk sevgi ne demek artık kitaptaki dünyada kolaydı ama sonu maalesef kötüydü. Tek iyi yanı artık netlik vardı. Neyse ben size uzun uzun anlatmak isterdim ama her öyküyü siz kendi gözünüzle görün ve kendi hayatınıza göre değerlendirin. O zaman bazı şeyler daha anlamlı olur ve taşlar yerine oturur. Seval S. İlknur
2025 18. kitabı
Okunma: 09 Mart 2025 15:02
BANA BAKMA// CEVDET GÜNER Selamlarrrrrr kitap fanatik ailesi Bugün sizlere daha önce #odin kitabıyla tanıdığım yazarımız @cevdetgunerr in kaleminden #banabakma eseriyle geldim. Yazarımızın akıcı ve sürükleyici kaleminden daha önce sizlere bahsetmiştim. Odin kitabından sonra merakla ve heyecanla diğer kitabına geçmek istedim. Kitabımız bu sefer 4 öyküden oluşmaktadır: -Bana bakma -Başka bir yol -16 milyar -Son adım Ders niteliğinde ve düşündürücü öyküleriyle beni kendisine hayran bıraktığını söyleyebilirim. Her bir öyküsüyle insanların iç dünyasına yolculuk yapmış ve ustalıkla bunları kitaba aktarabilmiş güçlü bir kalem. Kitabı okuyunca günümüz gözümde canlanıyordu adeta. Günümüz olayları ve durumu çok güzel işlenmişti öykülere. Her öyküden çıkarmamız gereken bir çok hadise mevcuttu. Kurgu yeteneği güçlü bir kalemle tanışmışım bunu fark ettim. Kitaptaki karakterlerin iç dünyasına yolculuk yaparken okuyucuyu da kendi iç dünyasını sorgulamaya sevk ediyor. Her bir öykü farklı görünse de verdiği dersler bana göre ortaktı. Arkadaşlık bağı, Aşk, para, umutsuzluk ve tükenmişlik gibi bir çok konularda insanlara hayatın gerçek yüzünü gösterdiği öykülerdi İnsan hayatının karmaşıklığını ve zorluğunu, yaşamak ve var olmak için gösterilen çabanın yansıtıldığı etkileyici ve sürükleyici öyküler bütünüydü. Okumaktan zevk alacağınız hatta bittiğine üzüldüğünüz hikayeler barındıran bir kitap severek ve beğenerek okudum her biririni.. Tavsiyemdir sıkılmadan okuyacağınız kitaplardan birisi Bana Bakma Cevdet Güner
2025 17. kitabı
Öykü kitabı önerisi bayadir vermiyordum sizlere değil mi? Bugün sizlere @cevdetgunerr kaleminden, içerisinde 4 öykü bulunan, herbirinin anlatımından betimlemelere, alt mesajlarıyla benden tam not alan #banabakma kitabıyla geldim. İçerisindeki öykülerden; Başka bir yol; hafızası silinen ve cikilan zaman yolculuguna... 16 Milyar; uzaylı birinin insan kiliginda dünyaya gelip yaşamaya başlaması ve Odin ile geri donmesine... Bana Bakma; Dünya Sağlık Örgütünün Aşkın Laneti salginiyla mühendislerin aşkina... Son adım; yaşli birinin gençliğinde yaşadığı yanlışliklarina ve kaybettiklerine ortak oluyoruz. Öykülerde ki anlam ve dusundurmesi, hayata farklı bakış açılarından bakmamizi sağlıyor. İnsanın iç dunyasina, yalnızlığına, yabancilasmasina ve ilişkilerine odaklanan #banabakma kitabını bence her birey kitapligina eklemeli. Kitapla ve keyifle kalın.

Cevdet GünerYazar · 0 kitap
1997 doğumlu Cevdet Güner, Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Hukuk eğitiminin ardından edebiyatla bağını derinleştirdi ve yazma tutkusunu profesyonel bir çizgiye taşıdı. Doyumsuzluk, Odin ve Bana Bakma gibi eserlerinde, sıradan bir anı evrensel bir sorguya dönüştürmesiyle dikkat çeker. Karakterlerinin iç dünyasında gezinirken okura da kendi hayatına dair sorular sordurur. Kimi zaman toplumsal meseleleri, kimi zaman bireyin en kişisel anlarını işlerken hep aynı derinlik arayışıyla yazar.