···Okunma: 19 Mayıs 2025 00:41 Bu kitap tam anlamıyla dünyanın en tatlı kitabı olabilir! Öncelikle yine bana göre çok popüler olan bu kitabı yine popüler olmasından kaynaklı sürekli almak için erteliyordum. Çünkü popüler kitapların gereksiz abartısını bilirsiniz :) Yanılmışım arkadaşlar. Uzun zamandır bu kadar içimi ısıtan, yaşadığımı hissettiren, karakterlerle bağ kurduran bir kitap okumamıştım. Hatta bununla alakalı kitapta geçen bir alıntıya bırakayım sizlere:
"'Doğrusu bunca zaman tek başımaydım ama artık o kadar ıssız kalmama gerek kalmadı, senin sayende' diyebilmek kalbimizde bir umudun doğmasını mümkün kılar. Bu kitap bana tam da bu umudu tattırdı."
Tam anlamıyla bu arkadaşlarım işte. Kitap bir kitabevinde geçiyor. Youngju gözünü karartıp artık sevmediği işinden bir anda istifa edip bir kitabevi açıyor. Hayali bu. Duvarları kitaplıklarla kaplı bir yer. İlk başlarda oldukça ruhsuz ve ağlamaklı gözlerle müşterilerini karşılarken bir dönüşüm yaşıyor ya da bir yeniden doğuş. İşte o andan sonra ona katılan bir sürü dostu oluyor. Kitapların dünyasına giriyoruz. Bir okur olarak bu tarz bir kitap okumak beni mest etti. Kitabevine bir kahve köşesi, yapılan söyleşiler, davet edilen yazarlar, blog yazıları, sosyal medya paylaşımları, yapılan etkinlikler derken kitabevi çok başka bir dünyaya dönüyor. İçinde yaşam, dostluk olan bir dünya. İçeri giren herkes yaşadığını ve dinlendiğini hissediyor. Youngju'nun yanında olan tüm karakterler müthiş dönüşümler yaşıyor. Hepsinin bir hikayesi var ve sayfaları ilerlettiğimiz zaman hepsinin hikayesini öğreniyoruz. Hayalleri peşinde koşan insanların hayatlarını yönlendirmesini okuyoruz. Okurların içinde mis gibi duygular uyandırıyor. Karakterlerin gelişimini ve dönüşümünü, hangi acılarla hangi mutluluklarla ya da nelerden vazgeçerek gerçekleştirdiğini bazen sorgulayarak yazar bizlere aktarıyor. Huzur ve güven duygusunu iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Yazarın son sözünde yazmış olduğu şeyler çok kıymetliydi. Tüm okurların hayallerini canlandıracak, içine yaşama hissini tekrar verecek, düştüyseniz ayağa kaldıracak nitelikte olan bu kitabı tüm kalbimle öneriyorum. Bundan sonra uzun bir süre hayat mottom şu olacak, yine kitaptan bir alıntı:
"Hayal kırıklığına uğrasam da, yenilgiye uğrasam da dans edeceğim, düşünmeyeceğim. Güleceğim. Tekrar tekrar güleceğim."