2025 17. kitabı
ERGEN EVLAT ODASINDAN DIŞARI NASIL ÇIKARILIR | Dr. Emily Carter "Kapıyı çalmayı bırakın... Doğru anahtarı bulun." Kitaba başlarken bizi bu cümle karşılıyor ve daha ilk cümleden tav oluyoruz Evinizde, hayatınızda bir ergen varsa, mutlaka bu kitaba da ihtyacınız vardır. Buna emin olabilirsiniz. Bir anne olarak, büyük harflerle BİR ERGEN ANNESİ olarak, bu kitabı başucu kitabım ilan ettim. Yorumlar tartışılır, yöntemler tartışılır. Elbette böyle kitapların çok işe yaradığını düşünenler de olacaktır, hiçbir işe yaramadığını da... Ama tartışılmayan bir şey varsa o da gerçekten ergenlik sürecindeki çocuklarımızla iletişim problemlerimiz olduğudur. Buna birçok neden gösterebilir tabi, en başta da "jenerasyon-kuşak" farkı gelir. Hele ki günümüzde gençlerin artık farklı bir dil kullanmaya başladığını düşünürsek, bir kullanma kılavuzu hiç de fena olmaz değil mi Bu kitap sayesinde farketmediklerimi gördüm, doğru bildiğim yanlışlarım olduğunu anladım, daha güzeli yaklaşımlarım konusunda taktikler öğrenmis oldum. Her kuralı, her yöntemi harfi harfine alacağız diye bir şey yok. Fakat kendi hayat kurallarımıza entegre ederek uyguladığımızda ergen evladımızla "network" geliştireceğimiz kesin Ben ebeveynlik yolcuğumda bana el uzatan her kitap gibi bu rehberi de aldım kabul ettim, gidip gelip göz atmak, tekrar tekrar okumak için başucuma koydum. Tüm ebeveynlere tavsiyedir. "Kapılar sonsuza kadar kapalı kalmaz. Doğru anahtarı bulduğunuzda, çocuğunuz kendi isteğiyle dışarı çıkacak."
Ergen Evlat Odasından Dışarı Nasıl ÇıkarılırEmily Carter · Nesnel Yayınları · 202524 okunma