2025 46. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2025 15:48
Çarpık Krallık kitabının yorumu ile geldim.Şu kitabı bana okutan başından sonuna Aiden’dı.Kendisinin tek bir kusuru yoktu.Daha yüksek puan verirdim Aiden’dan sebep ama kitapta o kadar eksik vardı ki daha fazlasına gönlüm razı gelmedi. İkinci kitap Elsa ‘nın babasının ölmediği gerçeğiyle bitiyordu.Bu kitapta ise Elsa’nın artık geçmişi hatırlamasını ve yaşananları okuyoruz. Elsa karakteri benim için hayal kırıklığıydı,kendisini gram sevmedim ve anlamadım.Elsa için fedakar,herkesi kendinden önce tutan biri olarak tanıtıyor yazar ama onu büyüten teyzesi ve eniştesini gram sallamadı.Ki o kadar da seviyorlar Elsa’yı.Onlara karşı tavırları hiç hoş değildi ,hemen babasının yanına taşındı.Onları görmezden geldi falan.Ya onu koşulsuz ,şartsız seven bir Aiden var.Aiden için Elsa birinci sırada,önceliği hep o.Herkese rest çekti ,konusu Elsa olunca.Ama Elsa başta Aiden ondan nişanlı olduğunu sakladı diye onu dinlemeden trip atıp durdu ki ortada nişanlılık bile yok.Aiden ona diğer kitaplarda zorbalık yaparken daha çok dinledi onu.Sonra neyse babası çıktı geldi.Hemen babacı oldu bizim kız.Anlaşmalı evlilik konusunu açtı babası.Hani benim imajım için iyi olacak.Astor’ların desteğini alırım falan.Evlilik Ronan’la bir de.Babası diyor ki senin mutluluğun önemli kabul etmek zorunda değilsin.Elsa ben Aiden’i seviyorum demiyor da düşünüyor ki babam üzülecek, onu kırmadan nasıl söylerim.Ay böyle delirdim o anları olurken.Aiden da aynı benim düşündüklerimi söyledi.Diyorum sonra yazar bile bile neden böyle şeyler yazıyor anlamıyorum . Kitapta baya olay oluyor ama ne neden olduğunu anlamadan bitiyor .Mesela şu Agnus olayı.Spoi olacak söylemiyorum da,Agnus kaynaklı yaşanan olay neden oldu anlamadım ben.Kimse kimseyle yüzleşmedi de.Biz neden onları okuduk,amaç neydi?Yazar daha az smut yazıp,olayları detaylandırabilirdi.Aiden çok iyiydi ama.Böyle kendinden emin,net karakter okumaya bayılıyorum.Söz konusu Elsa olunca gözü bir şey görmedi hep.Küçük Aiden ve Elsa’yı okumak da çok güzeldi.Hala kafamda bazı soruların cevapları olmasa da sevdiğim bir seri oldu.Yayınevi ne zaman çıkarır bilmiyorum ama diğer karakterlerin kitaplarını da merak ediyorum.Seriye devam edeceğim.
Çarpık KrallıkRina Kent · Ren Kitap · 2024685 okunma