2025 79. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2025 23:25
#alıntı "Buraya sadece dans etmek için gelmedim. Buraya sadece seninle dans etmek için geldim. " #kitapyorumu Yabancı yayınlarından çıkan Bir Ruhun Yarısı kitabının yorumuyla geldim. Historical ve fantastiğin buluştuğu, perilerin, lanetlerin bir arada olduğu çok güzel bir kitap okudum. Son dönemde tarihi fantastik kurgular okumak ayrı keyifli oluyor. Thedora Ettings, küçük bir çocukken kuzeniyle gitti ormanda tehlikeli Peri Lordu Hollowvale ile karşılaşır. Annesi bu Peri lorduna ilk çocuğunun sözünü vermişti. Peri bu söz için onun ruhunu almak için gelmişti. Tam bunu yaparken Dora'nın kuzeni Vannessa onu kurtarır fakat ruhu yarım kalmıştı o günden sonra başkalarını hissettiği duyguları hissetmemeye başlamıştı. Korku, acı, endişe, aşk gibi. Aradan yıllar geçer ve Dora toplum içinde uyum sağlayamayan biri olmuştu Yengesi Frances ona karşı öfkeli ve sertti. Kuzeni Vanesse her zaman onun yanında olmuş, sevgi ile sarmalamıştı. Birbirlerine bağları her geçen gün artıyordu.Vanessa'nın evlilik yaşı gelmiş bu yüzden Londra sosyetesine tanıtılması gerekiyordu. Dora'nın evlilik yapamayacağını düşünen yengesine göre onlarla gelmesine gerek yoktu. Vanesse'nin kuzenini geride bırakmak gibi bir niyeti yokdu. Annesini ikna eder ve yola çıkarlar. İki kuzenin Londra'ya gitme amacı çok başkaydı İngiltere'nin saray sihirbazı sivri dili büyücüsü Elias Wilder sayesinde Dora bu lanetten kurtulabilirdi. Elias, insan ruhu ile ilgili çalışmalar yapıyordu. Dora hiç ummadığında anda Lord Elias ile karşılaşır. Karşılaştıkları dükkan da ilginc şeyler gören Dora bunların etkisinden çıkamadan bir baloda tekrar bir araya gelirler. Doran'ın durumu Elias'ın ilgisini çeker ve birlikte araştırmaya başlarlar. Duygular hissetmeyen Dora büyücü ile zaman geçirdikçe ona ilgi duymaya başlar. Peşindeki lanet ve ruhunun yarısının olmaması onların ilişkilerini hangi yöne doğru götürecek okuyunca öğreniyoruz. Tam tadında bir peri masalı okudum. Historicalin fantastikte buluştuğu romantik, heyecanlı bir kitaptı. Keyifle okuyacağınızı düşünüyorum. Tavsiyemdir
Bir Ruhun YarısıOlivia Atwater · Yabancı Yayınları · 2025102 okunma