·249 syf.····Okunma: 20 Mayıs 2025 18:38 Thomas More: sosyolog, hümanist, din adamı , hukukçu
Aslinda Ütopya'nın 500 yıldan beri okunmasının klasikleşmesinin ve mükemmel oluşunun başlıca nedeni Sir ThomastıR.
Yaşlı bir gemici ve hayat okulunu yüksek derece ile mezun olmuş Raphel' i konuşturarak ütopis bir eser meydana gelmiştir. Olay bir adada geçer. Ve bu devleti ütopya devletinin alametif harika ozelligi ise her şey herkesin özel mülk edinme hakkı yok böyle olunca vergi yok böyle olunca zengin godaman abiler yok böylece olunca kıskanma haset gibi kötü duygular yok . Ve bu ütopya nin oluşumu ve bu eserin meydana gelişi ve bu ekonomik model more'u ütopya sini meydana gelmesine vesile olmuştur. Eserin ilk kısmında ne anlatiyo bu adam derken biraz sabredip okumaya devam edince kitabı bi çırpıda bitiyor ama ceviri yapanın kitap hakkında ve Yazar hakkındaki verdiği bilgiler kısmı biraz insanı okurken sıkıyor. İkinci kısım ise direk insana nufus eden ve insana gerekli değeri mükemmelligı verince ve o insanların oluşturduğu devlette mükemmel oluyor. Gunumuz gözüyle bakacak olursak yani pragmatist bakış açısıyla ütopya sayesinde gunumuz avrupasi çalışma saatlerini , eğitimin parasız olması gerektiğini boşanmaları sağlığı vb birçok parametreyi
Ütopyada n öğrenmiştir. Ben eser ile yazar ayrı ayrı değerlendirmemek gerektiğini düşünüyorum eseri okuduğunuzda yazarı anlıyor yazarı okuduğunuzda eseri anlıyorsunuz. Bir de ayrı parantez aciyim ah be Thomas more neler çekmişsin ama kilise hayatı eğitim hayatı ve babasının illa yargıç olucak sin diye tutturşu ve bir sonun başlangıcı...