2025 29. kitabı
Bu kitap beni çok etkiledi... Anlatımı, kurgulanan distopik evrenin çarpıcı gerçekliği, yeni dünyada toplumun hiyerarşik düzeni, yapay zeka ve teknolojinin sebep olabileceği tüm guzellikler ve faciaları içermesi ve sondaki ters köşe sebebiyle bu kitabı bir süre unutamayacağım sanırım... Konusundan kısaca bahsetmek gerekirse, Aiden ve Asleigh felaketlerden sonra teknoloji sayesinde ayakta kalmayı başaran dünyada korunaklı evlerinde lüks içinde yaşayan tek yumurta ikizleridir. Ashleigh benmerkezci ve gösteriş meraklısı bir yasam sürerken, Aiden daha içe dönüktür ve her daim Ash'i korur, her daim Ash'e öncelik verir. Yeni düzen kurulurken annelerinin kurmuş olduğu yapay zeka şirketinin büyük payı olduğundan ekonomik durumları fazlasıyla iyidir. Fakat dünyanın büyük çoğunluğu açlıktan ve ilaç bulamamaktan hayatını kaybetmektedir. Yaşanan bir olay sonrasında ikizlerin içinde bulunduğu korunaklı dünyada çatlamalar meydana gelecek ve korkunç gercekler bir bir ortaya çıkacaktır. Bu süreçte iki kardeş de yaşananlardan etkilenip hayata, kendilerine, ailelerine ve bu dünya düzenine dair pek çok şey öğreneceklerdir. Bir tek şey aynı kalacaktır: Asla sarsılmayacak olan kardeşlik bağları Benim çok severek okuduğum 8 puanlık bir distopyaydı. Bu türde bu kadar duygusal bir kitap okuduğumu hatırlamıyorum. Bu tür okumalar yapmayı sevenlere gönül rahatlığıyla tavsiye ederim İşte bu kitaptan sizler için seçtiğim alıntı: "Annemin uyumadan önce bize okuduğu şu masallardan birinde gibiyiz, Ashleigh. Güzel kulelerinde yaşayan bir prenses ve onun prens kardeşi. Mükemmel, görkemli. Kahramanlar. Ama dışarıdaki dünyaya, çiftçilere, demircilere, askerlere, dilencilere, sarhoşlara, ölüme ve kendi çukurlarında ölmekte olanlara, pisliğe ve sefalete dair hiçbir fikrimiz yok. Ayrıcalıklı bir cehalet içinde yaşam boyu öylece sürüklenemeyiz. Elimizden gelen yerde yardım etmeliyiz. Bizi insan yapan budur. Değilse de öyle olmalı."
Düşersem Tutar mısın?Barry Jonsberg · Yuzu Kitap · 202548 okunma