2025 18. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2025 10:33
Nazi Almanya'sının Türkiye'deki eğitim sistemini,toplumsal yapıyı nasıl dolaylı etkilediğini anlatan oldukça sürükleyici dizi tadında bir roman.Dönemin birçok öne çıkan gelişmesini hap bilgi formunda aralara serpiştirmesini de oldukça beğendim.Bu şekilde akıcı kurguda tarihsel olguları işleyen kitapları oldukça başarılı bulduğumu söyleyebilirim.4 kuşağın birbirine bağlı kalarak birbirlerinden çok farklı bağımsız hayatları yaşamaları da bana 'enteresan' ve bir hikayeyi baz alması da ayrı heyecan verici.Bilgi ve genel kültür anlamında aldığım birçok şeyin yanı sıra dolaylı tecrübe olarak çıkarım sağlatacak birçok unsuru da kaptığımı söyleyebilirim.Ve tabi ki,Mustafa Kemal Atatürk...Bu insana duyduğum sevgi,saygı ve ötesi hayranlık;her öğrendiğim detayla gün be gün artmakta...Nasıl bir insansın sen be adam,bu nasıl ileri görüşlülük,yürekliliktir diyesim geliyor.Neyse Atatürk'e serenadımı içimde baki kılayım ve özeten beğendiğim kitaplar arasına girdiğini söylemekle yetineyim,okunur, okutturulur.
Kanadı Kırık KuşlarAyşe Kulin · Everest Yayınları · 20168,3bin okunma