2025 50. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2025 00:10
Uyumsuz Defne Kaman’ın macerası bu kez beni Çorum’un derinlerine, toprağın belleğine götürdü. Kaybolan bir gazeteci, geçmişin izlerini taşıyan Hitit kalıntıları ve doğanın unutturulmaya çalışılan sesi… “Toprak”, bir kayıp vakasının çok daha ötesinde, Anadolu’nun kadim bilgeliğine açılan bir kapıydı benim için. Kitabın temelinde, insanın hem fiziksel hem de manevi anlamda toprakla olan ilişkisi yatıyor. Bu bağ, bazen huzur verirken bazen de geçmişin gölgeleriyle yüzleşmeye zorluyor. Buket Uzuner’in betimlemeleriyle, doğanın sesi adeta sayfalardan yükseliyor; sanki okurken kendini toprağın kokusunda ve rüzgarın esintisinde buluyorsun. Kitapta aynı zamanda aidiyet, kimlik ve zamanın insan üzerindeki etkisi sorgulanıyor. “Toprak”, sadece bir doğa hikayesi değil, insanın kendini bulma, hatalarıyla barışma ve yaşamla yüzleşme yolculuğu. Buket Uzuner’in akıcı dili ve derin gözlemleri, serinin devamı olarak okuyucuyu hem düşünmeye hem de duygulanmaya davet ediyor. Seriyi takip edenler için bu kitap, ilk kitaptaki duygusal atmosferi korurken, yeni katmanlar ekleyerek bütünlüğü güçlendiriyor. Uzuner’in dünyasında kaybolmak isteyenlere samimi ve etkileyici bir okuma deneyimi sunuyor.
ToprakBuket Uzuner · Everest Yayınları · 20153,336 okunma
1.052 Gösterim
Keşke Umay ninelerden çok olsaydı bu dünyada... Bir de Ateş kitabında okurlarına bir seslenişi vardı yazarın, okurken müthiş duygulanmıştım. İnceleme yazmıştım o kitabına. Buket Uzuner zaten çok iyi bir kalem.Her kitabı gibi bu serisi de çok güzel.Cok anlamlı cümleleri var.Cok akıcı, çok keyifli bir seri gerçekten 👌📚🤗
︎Sevgi♡Meren︎
Buket Uzuner’le bu seri sayesinde tanıştım ve gerçekten iyi ki tanışmışım diyorum. 🌺 Umay Nine kalbime öyle bir dokundu ki, daha ilk kitaptan favorim oldu diyebilirim. 💚 “Ateş”i de merakla bekliyorum. 🔥 Umay Nine’nin yüreği gibi sıcacık bir yorum… 🥰 Çok teşekkür ederim! ✨📚🌸
Şahane bir seridir , çok severek okumuştum 👌📚💜 Emeğinize sağlık 🙏🪻🤗
︎Sevgi♡Meren︎
Ne mutlu bana, aynı duyguları paylaşmamıza çok sevindim.🌸📖 Seriyi seven biri olarak yorumun beni çok mutlu etti 🍃 Yürekten teşekkür ederim! 💫🤍