·184 syf.····Okunma: 16 Mayıs 2025 14:25 Sanırım uzun zamandır okuduğum en etkileyici dramatik kitaplardan biriydi. Hikaye kurgusuyla, kahramanların gözlemleri ve içindeki merak ettiren unsurlarıyla muhteşem bir harmanlama olmuş. Yalnız bu kitabı okuyorsanız lütfen yanınıza biraz peçete alın çünkü bazı kısımlarını gözleriniz dolu dolu olmadan okuyamıyorsunuz.
Hikayede 3 nesil var. Annane, anne ve çocuk. Sabiha, Sezin ve Füsun. Bu üç neslin gözlemleri ilk bölümde sırayla verilmiş. İkinci bölümde ise sadece anne ve kızın gözlemleri var. İçinde bazı kısımlarını anlamak başta zorluyor çünkü hikaye içinde gizli bazı sırlar var. Okudukça önce kafa karıştırıp sonrasında aydınlığa kavuşuyor.
Bir çocuk için en değerli şey anne sevgisi ve ilgisi. Yazarımız, bu kısmın eksik kalmasıyla neler olur, nasıl diğer nesillere aksettirilir her neslin gözünden açıklamış. Velhasıl kelam okuyanın asla pişman olmayacağını düşündüğüm bir kitaptı.
Bu ayakkabı size uyabilir, giymeniz tavsiye edilir.
“Çok uyuyorum. Sanki uyuyarak yeniden oluşabilirmiş gibi kalp. Olmayan şey iyileşmez diyorum, anlamıyorlar.”
“Kendimi geride bırakıp yine kendime dönmek benimki.”