·75 syf.····Okunma: 21 Mayıs 2025 23:09 Sevgili arkadaşlar size @semihyoruk___ yazarimin son kitabıyla geldim sükut..Sukutun anlamı nedir bilirmisiniz???Ben söyleyeyim susmak konusmamak ve sessizlik demektir..
Kitap yürekte birikenlerin zamanla taşmasını ve sırlarını ortaya dökülmesini bunun sonucunda kelimelerin gözyaşlarına ve hıçkırıklara karıştığı sürece anlatıyor..
Yazarımız kelimelerin yetersiz kaldığı duyguların en yoğun yaşandığı anlarda sükutun bir anlam taşıdığını ve birikenlerin nasıl bir patlama ile dışa vurulabileceğini salih'in hikayesi üzerinden anlatmış etkilenmemek elde değil.. salih'in sükutu üzerinden atılmaz anlatılmaz bir ızdırabın nedenlerini sorgulatıyor bize.. Yine sıkılmadan okuyacağınız bir kitap içinde aşk olunca okuyan herkesi etkisi altında bırakacak kitabın sonunu okuyunca kendinizi ağlamamak için zor tutacaksınız..
Kitap akıcı sade Yalın bir şekilde yazılmış her sayfasıni merak ederek çevirdim.. ana karakter bu kadar ne acı çekmiş diye merak etmedim değil onun için kitabı bırakamadım zaten.. Ayrıca yazarın yaptığı betimlemeler insanın içine işliyor ve akılda kalıyor.. keşke dememek için sevdiğimize o yanımızdayken onunla ilgili sözlerimize aktarmamızı anlatmış..
Bu kitapta sadece salih'in duyguları yok tabii sevdiği kadın çiğdem'in duygularını okurken biraz sinirlenmedim değil. Ama bir yandan çiğdem'e de hak verdim onu kendi yerime koyup acaba ben ne yapardım sorusunu sordm kendime ve gerçekten etkilendigim bir kitaptı..
Kitap şöyle başlıyor; Salih her zaman gittiği bankta otururken omzuna biri değer bu salih'in hizmetini gördüğü yeşimdir yeşim'in anne ve babası kaçacak evlenmişlerdir Çünkü ailelerinin rızası yoktur babası yaşım 8 yaşındayken zatürre'den ölmüştür ana kız kıt kanaat geçiniyorlardır ama ölüm annesini de almıştır ve yeşim'in hayattaki tek dalı da gitmiştir Ama tabi ev sahibi tek başına bu kızın evde oturması yakışık kalmaz diye onu elden atmıştır Yeşim bu olayları yaşadasa da 18 yaşındadır bir gün yine Salih bankta otururken kızı ağlar görmüş ve hayat hikayesini anlatmış Salih onu eve getirmiş ve baba kız gibi yaşamaya başlamışlardır..
Salih bir gece evde içerken salih'in sözleri yeşim'i çok üzmüştür ve salih'in hayatını çok merak ediyordr