·576 syf.··Beğendi
···Okunma: 17 Mayıs 2025 23:41 Bin bir çeşit çiçek, yeşillik, toprak, yağmur ve o. Timur. Memleketi gibi koktuğunu yeni fark ediyordum. Burasıydı o. Başı bu dağlar kadar
yüksekteydi. Hüznü dağları sarmalayan sis kadar bulanık ve ağırdı. Gözleri toprak kadar kahve, elleri bu ormanlar kadar umut doluydu. Etrafımda olduğunda bu dağların arasına saklanmışım gibi kendimi güvende
hissediyordum. Burası Timur'un memleketiydi, Timur ise benim memleketim.
#kitapyorumu
En sevdiğim serilerden biri olan Bülbül Kapanı2 yorumumla geldim. Loreima kalemini Gökçen serisiyle çok sevdim ama bu seri bambaşka güzel. Timur Tönge biliyoruz ama onu bu seriyle tanıyoruz. Loresima Timur'a öyle bir kurgu oluşturmuş ki başkası olmazdı diyorsunuz. Okurken ah be Timur diye sayfaları çevirdim.
Küçük yüreğin, bedenin ne acılar yaşamış ama sen dağ olmuş, o yüreğe ülke sevdası koymuşsun. Şimdi onun yanına Ahu'yu ekledin. Yine aksiyon, ters köşelerin olduğu soluksuz okuduğum bir kitap oldu.
Timur verilen görevi hakkıyla yerine getirirken uzun zamandır çözülemeyen yapıyı ortaya çıkarmayı başarıyor. Bunları yaparken Ahu ve kardeşinin zarar görmemesi için elinden geleni yapar. Anlayacağınız iki cephede onun için önemliydi. Kenan yine bildiğimiz gibi. Öyle bir karakter ki sizi güldürürken korkutmayı da biliyor. Gerçekten çok tehlikeli, ne yapacağı belli olmayan ama bir o kadar da zeki biri. Tamam bu sefer bitti diyorsunuz adamın A- B -C planı ortaya çıkıyor. Kenan'dan nefret etmek istesem de yok olmuyor ne akıllı hareketler deyip tebrik ederken buluyorum kendimi
Ortalık öyle fena karıştı ki o sahnelerde nefes alamadım. Kimin ne olduğu belli olmayan, herkesin birbirini vurduğu sahneler derken Timur ve Ahu kendilerini başka bir yerde bulur. Kitapta en sevdiğim yerler buralar oldu. Yeni giren karakterler, yaşananlar çok güzeldi. Bu ortamda başka bir Timur görmeye başlıyoruz. Yine sert, yine az konuşuyor ama ondan bildiğimiz sözler davranışlar görüyoruz. Ahu hep Timur konuşmadan anlaşıyor diyor işte ben bile artık ne demek istiyor anlıyorum Tebessümüyle sadece Ahu'tu değil bizi bile şaşırtıyor. Bir de Timur'un geçmişi O bölümler beni mahvediyor.
Murathan'ı aradığı bir sahne vardı ki ikisinin muhabbetini çok özlediğimi anladım.
Bülbül Kapanı kurgusuyla, karakterleriyle, baskısıyla harika bir seri. Anlatacak o kadar çok şey var ki ama okumayanlara haksızlık olacak. Gelecek kitaptan kısa bir kesit okuyoruz ve beni neler bekliyor şimdiden merak ediyorum.
Gözüm kapalı okuyun diyorum