···Okunma: 22 Mayıs 2025 11:39 Bazı kitaplar insanı bir şehre, bir kültüre, bir sırra götürür. Hava, beni Kayseri’ye götürdü; sadece coğrafi olarak değil, kültürel olarak da. Sokakların kokusu, insanların susuş biçimi… Buket Uzuner, üçüncü kitapta hikâyeyi derinleştirirken, yerel değerlerle evrensel duygular arasında tanıdık bir köprü kuruyor.
Kitabın en sarsıcı kısmı ise kuşkusuz Semahat Sahaf’ın sırrının ortaya çıkışıydı. Okurken tüylerim diken diken oldu. Hem üzüldüm, hem öfkelendim. Böyle bir geçmişin yükünü taşımak... ve bunu sessiz, onurlu bir şekilde taşımak... Gerçekten insanın içine işliyor. Buket Uzuner, bu sırrı saklamanın değil, onunla yaşamanın ne demek olduğunu çok güçlü anlatmış.
Hava, yalnızca doğayı ve mitolojik öğeleri değil; kadim acıları, kadın olmanın yükünü ve suskunlukların ardındaki hikâyeleri de anlatıyor. Bu kitap " rüzgâr gibi geçen" bir kitap değil, aksine insanın içine esip orada kalan bir kitap.
Eğer siz de bir hikâyenin sayfalarından geçerken hem kültürle hem kalbinizle buluşmak isterseniz, Hava sizi bekliyor.