·464 syf.····Okunma: 16 Nisan 2025 16:50 Holly ilk kez Bay Mercedes üçlemesinde tanıdığımız özel dedektif Holly Gibney’yi merkeze alıyor. Holly, bu kez tek başına bir soruşturmanın başrolünde ve karakter gelişimi açısından da oldukça derinlemesine işlenmiş. King’in önceki romanlarında arka planda kalan bu karakter, burada adeta sahneye çıkıyor ve kendi kimliğini buluyor.
Kitap, kaybolan bir genç kız vakasını araştıran Holly’nin, bir dizi karanlık ve rahatsız edici sırrı gün yüzüne çıkarmasını konu alıyor. Hikâyede, King’in alışıldık gotik ve psikolojik gerilim öğeleri mevcut ama bu sefer daha ayakları yere basan, gerçekçi bir atmosfer hakim. Özellikle COVID-19 pandemisi döneminde geçen sahneler, romanı güncel kılıyor ve karakterlerin yaşadığı endişeleri daha gerçekçi bir zemine oturtuyor.
King’in klasik anlatım tarzı olan detaylı betimlemeler ve karakter analizleri bu kitapta da oldukça güçlü. Ancak Holly, temposu açısından diğer King romanlarına göre biraz daha ağır ilerliyor. Polisiye unsurlar ön planda olsa da, bu bir aksiyon romanı değil, daha çok bir karakter portresi ve toplumsal eleştiriyle harmanlanmış bir gizem öyküsü. Okumayanlar için önerimdir çünkü yine King şaşırtmıyor