All Is Well
2025 22. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2025 22:42
Açıkçası kitabın üslubu bana çok yavan geldi. Öncelikle onu söylemek isterim. Ama kitabı eğer bir spritüel kişisel gelişim kitabı gibi görürseniz, yani ben o şekilde görmeye çalıştım, kesinlikle çok güzel vurguları olduğunu gördüm. İnsanın dünyayı algılamasının, bu da diğer bir ifadesiyle bizim gerçek diye adlandırdıklarımız olduğunu düşünüyorum, aslında hayat boyu yaşadığı deneyimlere bağlı olduğunu vurguluyor. Kitap aslında Nepal'de yolculuk yapan bir Avrupalı'yı anlatıyor olsa da aslında her yolculuğun kendimizi tanıma ve anlamlandırma yolculuğu olabileceğini vurguluyor. Bu noktada Carl Jung'un psikoloji tanımlarından bazılarını örneğin gölge kimlik, ego gibi, daha açıklayıcı bir dille ve örnekler üzerinden bize sunuyor. Ben kitapla zaten paralel düşünüyorum. Mutluluğu bulabilmek için, hayatı kabullenmek lazım. Ve galiba korkularımızı dinlemeyi bırakıp kalbimizin sesini dinlemeye başlamamız gerekiyor. İnsanları eleştirmektense bazen kabullenmek çok daha işe yarayan bir şey olabiliyor. Çünkü o zaman kendimizde değiştireceğimiz bir şeyler bulabiliyoruz. Birilerinin değişmesini beklemek oldukça kolay ancak zor olan bir başkasını değiştirmek. Aslında bu beklentimizi kendimize çevirirsek ve değişikliği biz yaparsak bunun daha iyi geldiğini hissediyorum. Tabii bu değişiklik herkes için fedakarlık yapmak değil, bazen birilerine sınır çizmek, bazen alan açmak. Aslında hepimizin bir dönem izlediği 3 Idiots filminde de insanların ne kadar kolay korkuya teslim olabildiğine vurgu yapıyordu. Bu kitapta bence farklı olan kısım, hem bilimle hem spritüellikle hem de psikolojiyle bunu verebilmiş olması. O sebeple dilini beğenmesem de kitabı beğendim diyebilirim. Benim puanım 8/10. 3 Idiots'ta içinizin rahatlamasını istiyorsanız All Is Well deyin diyordu, ben de size All Is Well diyerek incelememi bitiriyorum. :)
Edebiyat & Roman
Bugün Kalan Hayatımın İlk GünüMaud Ankaoua · Yan Pasaj Yayınları · 20238,2bin okunma