2025 43. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2025 23:34
Adını İskender Doğan'ın bir zamanlar oldukça popüler olan şarkısından alıyor. Hatta İskender Doğan kitapta bir kuru temizlemeci olarak karşımıza çıkıyor ve baskahramanın sıkıştığı yerde onun ufkunu açacak şeyler söylüyor. Roman aslında bir zaman yolculuğunu anlatıyor. Bu da beraberinde gerçeküstü ve gerçeğin birbirine karışmasını getiriyor. Kahramanımız Aziz geçmişte yaşadığı kırk günü tekrar yaşıyor. Bir yanda tiyatro yapmaya çalışan ama bir türlü sahneye koymayı beceremeyen ve kendi aralarında devrimcilik oynayan Boğaziçili gençler. (Bunlara yönelik eleştiriyi Abdül'ün ağzından okuyoruz. ) Öbür yanda işlenen bir cinayet var ama katili bulmak için çok merak etmiyorsunuz. Çünkü Aziz'in yaşadıkları okuru daha çok sarıyor. Cinayet olay örgüsü içinde bir çeşniye dönüşüyor. İkinci çeşni ise ülkedeki siyasi dönüşüme yönelik anlatılanlar. Burada bilinenden farklı bir şey söylenmiyor. Okuması keyifli, okuru yormuyor. Yer yer psikolojik çözümlemeler yapılan bölümler var orada biraz daha dikkat gerekebilir. Alper Canıgüz'ün okuduğum üçüncü kitabı. Ben okurken büyük keyif aldım bu demektir ki diğer kitaplarını da okuyacağım.
Kan ve GülAlper Canıgüz · April Yayıncılık · 20178,9bin okunma