2025 2. kitabı
Samiha Ayverdi Hanımefendinin vesilesi ile eski insanların müslüman kimlikleri ve dahi Osmanlı Devletinin Necaatten şecaatte gark olmaları hususunda bir dem nasipleniyorsunuz.Gerek İslam Aleminin hayatımızda aralamış olduğu halleri ilmek ilmek hissediyorsunuz.Osmanlı ve Cumhuriyet görmüş hanımefendinin size sunduğu bu müsemma'da bazı sahnelerde dalıp dalıp gidiyorsunuz günümüz toplumunda Ahlakın yerle yeksan olduğu düzende .. Batının hiç bir zaman adil olmadığı hayatlarını madde üzerine kurulmuş oldugunu AYVERDİ ilmek ilmek kaleme almış satır aralarında kullanmış olduğu eski kelimelerin lezzetide bir başka konu tabi ..Tarihe ve dahi İslam'a ,kültürümüzde nam salmış edebi şahsiyetlere merakınız var ise okumanızı tavsiye ederim .Son derece düşündürücü ve dahi günümüz ile tenkid edilmesi gereken münevver bir kitap olmuş .AYVERDİ'nin genel anlamda kitaplarında bu bahsedilen konular her daim vuku bulur vaziyette olsa dahi bu kitap hepsinin derlemesi gibi olmuş .Sözlerime son verir iken bir önemli şahsiyet olan Atam Fatih Sultan Mehmet husunda belirtmiş olduğu yazılar bir o kadar beni hüzüne gark etti ,sözlerime son verirken bu büyük Serdar'ı kendi sözleri ile yâd etmiş olayım . Saltanat tacına baş eğmez kabul etmez serir Sana bin can ile kuldur özge sultandır gönül Tercümesi : Gönül padişahlık tacına baş eğmez ,taht kabul etmez .Sana bin can ile köle olan gönül başka bir sultandır . Okumanızı şerefle tavsiye ederim efendim .
O da Bana KalsınSâmiha Ayverdi · Kubbealtı Neşriyatı · 201334 okunma