2025 44. kitabı
Doğan Cüceloğlu’nun okuduğum ilk kitabı oldu. Nadiren Kişisel gelişim alanında kitap okurum, bazen gereksiz bulduğum da olur açıkçası. Ancak bu kitap biraz farklıydı. Farklılıkları şöyle söyleyebilirim : Öncelikle ismi ‘’Evlenmeden Önce’’ olsa da geniş bir kesime hitap edeceğini düşünüyorum . Çünkü kişinin kendini bulduğu veya bulmaya çalıştığı bir içerik sunuluyor ve bu siz fark etmeden yapılıyor. Kitabı etkileyici kılan kısım da bura bence. Direkt madde madde şöyle davranmalısınız tarzında kitapları samimiyetsiz bulduğumu demeden geçemeyeceğim.. İstemsizce de olsa olaylara objektif ve çift taraflı bakıyorsunuz aslında.. Aynı zamanda kitabın oluşumunda büyük yüzdeliğe sahip mektupları okurken çok etkilendim. Geriye kalan kısımlar çok sarmadı çünkü o mektupların üzerinde yapılan yorumları, okurken az çok tahmin edersiniz.. Mektuplar üzerinde yapılan yorumlara değinecek olursam: Genel olarak çoğu sorun Denetim Odaklı Korku Kültürü ve Gelişim Odaklı Değerler Kültürü kavramları bağlamında ele alınmış.. Ancak hangi tarafta olursanız olun hayatınıza yön vermek sizin elinizde mesajı da açık biçimde veriliyor. Unutmayın ‘’ Kendinizin size ihtiyacı var!’’ iletisini de buraya yazmaya değer:)
Evlenmeden ÖnceDoğan Cüceloğlu · Kronik Kitap · 20217,5bin okunma