·544 syf.····Okunma: 07 Mayıs 2025 00:11 Kitabı genel olarak beğendim. Dili sade. Kitap hem akıcı hem de sürükleyici olduğu için herkesin rahatlıkla okuyabileceği bir tarzda yazılmış.. Yazar kitaptaki betimlemeleri, karakterlerin psikolojik tahlilleri ile karakterlerin duygu durumlarını çok güzel aktarmış
Kitabın konusu ise 2 Dünya savaşı sırasında annelerini kaybeden ve babaları tarafından terk edilen Viann ve İsabelle adlı iki kız kardeşin öyküsü ile II. Dünya Savaşı sırasında hayata tutunanların yaşadığı zorlukların öyküsüdür. Her anlamda farklı olan iki kardeşin ülkelerini savunma konusunda da farklı yollar seçselerde ortak bir amaçla buluşması. Kitabı okurken insan duygularını hakim olamıyor. Bu kadar kötülüğün sebebinin ne olduğunu insan merak ediyor oysa hiçbir sebep yok iken herkes kendi gücünü yetirebildiğinin canını yakıyor. Viann, kendi doğrularını her zaman savunan, fevri hareket eden,dik başlı ve olayları hemen kabullenemeyen gibi özellikleri var. İsabelle ise annelik dürtüsü ile sevdiklerini korumak için kendini feda eden mücadeleyi içten yapan gibi özellikleri var. Almanların Fransa'yı işgal etmesi ve işgal arttıkça Fransızlara uyguladıkları işkencelerinin, zorbalıkların artması ve savaşı kaybedecekleri anlayınca daha da çok öfkelenip insanların canlarını daha çok yakmaları insanı hayrete düşürüyor. Vian'ın birçok pilotu farklı seferlerde uzun ve zorlu bir dağ yolculuğu ile kurtarması, İsabella'nın ise evinde Alman bir komutan olmasına rağmen 19 Yahudi çocuğun kurtarması da insanı çok etkiliyor. Daha çok spoiler vermeden yazıyı bitiyorum. Son olarak kitabı gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz.