Dedi Kimse Okumuyor, Dedim Olabilir
2025 12. kitabı
İşlek bir caddedeki son kitapçı olsanız kaç kişinin umrunda olursunuz? Kapanmanıza kaç kişi mani olur? Dev firmalara dayanmak için mücadelenizi sonuna kadar korur musunuz yoksa en başta pes mi edersiniz? Bir de bunları yaparken bir anda bulduğunız aşkı kaybetmişken.. Şimdi Cait başrol kadınımız kitabın isminden mütevellit kitapçı. Çok severek yaptığı bir işi var ve otuzlarının başında tatlış bir kadın. Sonra ilişki konusunda kötü olan James kişisel gelişim kitapları alırken Caitle yakınlaşıyorlar. Kitabın aşk çatısı böyle kuruluyor. Cait yaşlılar için evlere kitap götürüp onlarla sohbetler ediyor, doksanlar esnaflığı var her gelenle ilgileniyor kitaplar hakkında konuşuyorlar. Bu kısım hoşuma gitti çünkü onların kitap yorumlarını okurken duymadığım kitapları öğrendim. Listeme iki kitap ekledim. Şantaram ve Kurak adlı kitaplar ayrıca Narnia yazarı Lewis hakkında da birçok şey öğrendim. Bu kısımlar benim için kitabın en artı yanları. Derkene işler bozuluyor artan kira fiyatları, internet üzerinden daha uyguna kitap alma vs. kitapçıyı zorluyor. Bu süreçte sosyal medyanın gücüyle kitapçı kapanmasın diye yaşanan olaylar. Kitabın sonunda Jamesle barıştılar mı anlamadım en çok o kısmı merak ediyorum :) Bütün bunların ışığında tam bir günümüz romanı diyebilirim. Mesajlaşmalar, sosyal medya, rutin hayat, hızlı tüketim her şeye değinilmiş. Samimi geldi bana, sevdim. Bu kitaptan kalite olarak çok düşük (bkz. Liselilerin çok okudukları) birçok eser var. Bence şans verilmeli, özellikle kitaplarla yeni tanışanlara rehberlik edebilir.
Son KitapçıEmma Young · Orenda Yayınevi · 2024160 okunma